Samsung introduceert computer in cilinderbehuizing

Abonneer je gratis op Techzine!

Op Amazon zijn twee mini-computers te vinden van Samsung, met de naam Samsung ArtPC Pulse Premium Desktop, waar het bedrijf tot op heden nog geen ruchtbaarheid aan heeft gegeven. Het gaat om een mini-pc met een cilindervormige behuizing en een enigszins futuristisch uiterlijk. De pc is beschikbaar in twee verschillende configuraties en kan nog worden uitgebreid met modules.

Samsung probeert met de een nieuwe weg in te slaan op de pc-markt. Waarschijnlijk hoeven we er volledig niet op te rekenen dat de pc’s ook in Europa beschikbaar komen want Samsung heeft zijn laptop-divisie ook volledig teruggetrokken uit Europa.

Wel zullen deze pc’s zeker wat gebruikers aan gaan trekken, al is het maar door het uiterlijk. De cilindervormige behuizing is gemaakt van aluminium en beschikt over een Intel Core i5 of Intel Core i7-processor, een 256GB SSD, 8GB aan DDR4-werkgeheugen en een AMD Radeon RX460 GPU met 2GB werkgeheugen. De pc’s worden verder geleverd met Windows 10 Home Signature Edition. Eventueel is een 1TB HDD nog los verkrijgbaar als module, maar mogelijk volgen er nog meer modules.

In de behuizing is een 360 graden speaker van Harman Kardon verwerkt, zodat de pc ook kan zorgen voor een mooie geluidservaring. De mini-PC’s zijn vanaf 28 oktober leverbaar in de Verenigde Staten voor een prijs van 1199,99 dollar en 1599,99 dollar, waarbij het grootste verschil de processor is en de aanwezigheid van een 1TB HDD.

Waarschijnlijk komt Samsung op korte termijn met meer informatie naar buiten, al heeft het bedrijf op dit moment belangrijkere zaken aan het hoofd.