Review: Lenovo P2 smartphone

Hardware

Lenovo heeft de P2 voorzien van een 5,5 inch scherm met een Full HD-schermresolutie. Dat komt neer op 401 pixels per inch, wat een hele nette score is en een zeer scherp beeld oplevert. Het gaat om een Super AMOLED-scherm, wat gezien de ultraenergiezuinige modus ook wel een vereiste is.

Aan de binnenkant heeft de Chinese fabrikant een Qualcomm Snapdragon 625 geplaatst, een midrange-chip met degelijke prestaties. Het toestel kan niet tippen aan de absolute top, maar met een prijskaartje van 299 euro is dat ook niet zo vreemd. Het toestel is wel zeer geschikt voor alle zakelijke toepassingen. Of het nou gaat om e-mail, WhatsApp of het openen van Word- en Excel-documenten, daarvoor is de rekenkracht van dit toestel ruimschoots voldoende. Door het toch wat grotere scherm zal het erg prettig werken zijn zelfs.

Voor gebruikers die ook graag foto’s maken met hun smartphone is er aan de achterkant een 13 megapixel camera aanwezig. Hiermee kun je redelijke foto’s schieten, maar verwacht er ook weer geen wonderen van. Verder is er een dual tone LED-flitser aanwezig en kunnen er zelfs 4K-video’s worden opgenomen met 30 frames per seconde. Aan de voorzijde is tot slot nog een 5 megapixel camera te vinden voor een selfie.

De Snapdragon 625 beschikt over acht rekenkernen, allemaal Cortex A53 om precies te zijn, met een kloksnelheid van 2,0 GHz. De processor wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Dat laatste is nog uit te breiden via een microSD-kaartslot. Verder kan het toestel overweg met alle 4G-netwerken die in Nederland en België worden gevoerd en beschikt het over WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 en onder de camera is zelfs nog een NFC-sensor geplaatst.

Hardwarematig is dit toestel eigenlijk veel completer dan je op het eerste oog zou denken. Dat gecombineerd met het prettig lage prijskaartje van 299 euro maakt dan ook best wel indruk.