2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

De LG G2 mini is uitgerust met een quad-core Snapdragon 400-chipset. Dat is voor een mini-variant redelijk gebruikelijk. Sony voorzag de Xperia Z1 Compact wel van de Snapdragon 800-chipset die qua rekenkracht met de beste smartphones mee kan. Dat zie je ook in de naamgeving én prijs terug.

Terug naar de G2 mini, van tevoren zijn de verwachtingen toch redelijk hoog. De G2 mini heeft namelijk tweemaal zoveel rekenkernen als de HTC One mini en de Samsung Galaxy S4 mini. Daarmee lijkt LG’s toestel op papier toch een stukje krachtiger. Dat moet er in de benchmarks echter wel uitkomen.

Algemeen


In AnTuTu X Benchmark is de totaalscore van de G2 mini toch niet significant veel beter dan die van de HTC One mini. De Sony Xperia Z1 Compact blijft zoals verwacht ver buiten bereik, het verschil is toch wel érg groot.

Ook blijken veel goedkopere toestellen zoals de Alcatel One Touch Pop C7 en de Motorola Moto G toch ongeveer even hoge scores te behalen. Dat is zorgwekkend.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


De G2 mini laat nog redelijke scores noteren als het de processor, grafische processor en het werkgeheugen betreft. Daarin wordt bijvoorbeeld de vloer aangeveegd met bijvoorbeeld HTC’s One mini. De overige onderdelen (I/O en UX) zijn echter niet aan de G2 mini besteed, daarin verslaat HTC’s smartphone de G2 mini juist. Dat is in onderstaande tabel te zien.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – UX


Qua systeemprestaties vind ik de LG G2 mini daarmee toch een tegenvaller. Waar de oorzaak nou precies in zit, is moeilijk te zeggen omdat de CPU-, GPU- en RAM-tests redelijke scores laten zien. Het lijkt erop dat de door LG ontwikkelde Android-skin en de beperkte opslagruimte hun tol eisen in de I/O- en UX-benchmarks.