2min

Tags in dit artikel

,

Graphics, geluid en de rest

Graphics en Geluid


De graphics zijn goed, maar niet echt om heel enthousiast van te worden. Ondanks dat het spel ongeveer gelijk is uitgekomen met toppers zoals Far Cry 2, is dat niet gelijk een reden om Dead Space gelijk af te branden.

Spellen met de beste grafische engine zijn niet per definitie ook direct de beste spellen. Daar moet Dead Space het ook van hebben. Door het filmische karakter van het spel en de atmosfeer die het uitstraalt is het uiteindelijk toch zeer positief te noemen.

Het geluid is ook prima te noemen, het heeft me vaak koude rillingen bezorgd als weer eens zo’n Necromorph me van achteren besloop. Een echte soundtrack heb ik niet kunnen bespeuren, maar dat voegt ook weinig toe aan het spel. Het geluid is dus prima in orde en past uitstekend bij de sfeer.



Achievements


Zoals elk ander Xbox 360-spel heeft ook dit spel een groot aantal achievements. Deze zijn niet al te moeilijk te behalen al strooit Electronic Arts er ook niet bepaald mee. Na elk uitgespeeld hoofdstuk van het spel krijg je een achievement en dan maakt het nog niet eens uit op welke moeilijkheidsgraad. Verder variëren de achievements van een bepaald aantal kills per wapen of het upgraden van wapens tot een bepaald niveau.



Multiplayer


Tja, daar kan ik kort in zijn, het zit er namelijk domweg niet in. Waarom Electronic Arts daarvoor gekozen heeft weet ik niet, misschien leent het spel hier zich niet voor. Gelukkig maakt het niet veel uit voor het spel zelf, want de singleplayer is meer dan goed te noemen.