2min

Tags in dit artikel

Gesprekken

Tekst


Als ik een gesprek start met iemand valt weer de interface als eerste op. Dit keer is hij iets te simpel naar mijn smaak en ontbreken er veel opties. Zo kan ik geen spelletjes met iemand spelen, is de ondersteuning voor winks niet aanwezig en is er eveneens geen webcam-mogelijkheid. Het is weer wel simplistisch en overzichtelijk. Zo kan ik simpel chatten met iemand, maar geavanceerdere mogelijkheden zijn niet aan Pidgin besteed, zo lijkt het.

Er is wel een optie om eigen smilies toe te voegen, maar degene met wie je chat zien deze niet. In hoeverre die functie dus nuttig is, valt aan te twijfelen. Anderzijds heb je de mogelijkheid om strepen, afbeeldingen en links naar iemand door te sturen, deze worden echter ook niet goed ontvangen. Als ik bijvoorbeeld een streep neerzet, komt er slechts een leeg bericht aan bij de ontvanger. Een link komt door als plain tekst en een afbeelding was uitgeschakeld. Het kan zijn dat deze functies niet voor het MSN-protocol bedoeld zijn, maar dan hadden ze in deze weergave sowieso niet beschikbaar moeten zijn.


Ik kan eveneens geen winks verzenden naar gebruikers die Pidgin gebruiken, op Pidgin krijg ik dan tekstueel terug dat ik WLM moet downloaden voor die ondersteuning. Een voordeel aan Pidgin is wel het ‘negeren’ van buzzers. Ik krijg slechts een melding dat iemand mij aangestoten heeft, meer niet. Dat scherm dat zo trilt vind ik namelijk vrij irritant.

Audio en video


Op dit moment ondersteund Pidgin nog geen audio- en video-chatten. Maar volgens de Pidgin-roadmaps is de volgende functie waar het ontwikkelingsteam aan werkt audio- en video-ondersteuning. De volgende versie zal waarschijnlijk wel ondersteuning hebben voor audio en video. De gereviewde versie, 2.5.2, echter niet.