Geluidsproductie, stroomverbruik & converteren

Geluidsproductie

De HD6570 is duidelijk niet de stilste kaart. Wellicht heeft dit iets te maken met de lading oudere koelers die nog ergens in een overgenomen fabriek van ATi lag.

Opvallend genoeg klinkt er bij hoge belasting, voornamelijk tijdens gebruik van Kombustor, een vervelende en onregelmatige hoge piep vanuit de videokaart. Als we de bladen van de ventilator kortstondig stilzetten door er met een vinger op te drukken blijft het geluid voorkomen. Waar het dan precies vandaan komt is ons onduidelijk, maar hier zijn we uiteraard niet bepaald blij mee.


Stroomverbruik

Ook qua stroomverbruik is de HD6570 niet te vergelijken met gebroeders HD6450 en HD6670. Zoals te zien is verbruikt de HD6570 immers meer stroom dan de andere kaarten, terwijl deze minder presteert dan de HD6670. In dit geval zou het logisch zijn als de HD6570 dan ook qua stroomverbruik ergens tussen deze twee andere kaarten in zou zitten.


Converteren

We kregen bij de review van de AMD Radeon HD6450 een aantal opmerkingen dat we niet voldoende op de HTPC-mogelijkheden in hebben gespeeld. Destijds hebben we wel overwogen om verschillende tests te draaien, waaronder HD HQV. We kwamen er echter achter dat de HD6000-serie nagenoeg perfecte en bovendien precies gelijke scores haalt in deze test en dat het daarom niet interessant is om deze tests te publiceren.

We hebben nu echter wel een test die we met je willen delen en dat is een test met MediaConverter van Arcsoft. We laten dit programma een videobestand van 800 MB met een resolutie van 1920×1080 converteren naar iPad-formaat. Hierbij schakelen we de GPU-versnelling in en op deze manier kunnen we vergelijken hoe lang de verschillende videokaarten hier over doen. We nemen ook een test zonder versnelling mee, zodat we weten hoe lang de processor er individueel over doet. Om de kaarten wat meer ruimte te geven om verschil in prestaties te laten zien, schakelen we slechts één van de acht beschikbare cores van de CPU in voor het programma, zodat het wat meer aankomt op de grafische kaart.We zien in deze test opnieuw een opvallende score naar voren komen, maar ditmaal wederom in het voordeel van de HD6570. Deze kaart zet namelijk tot nog toe de beste score neer.