Conclusie

Met de Sensation begint HTC aan een nieuw tijdperk smartphones, namelijk de smartphones met dual-core processoren boven de 1GHz grens. De Sensation gaat als eerste over de 1GHz grens met een Qualcomm Snapdragon processor die zijn werk doet op 1,2GHz. Daarnaast beschikt de Sensation over 768MB aan geheugen waardoor de Sensation qua specificaties een van de betere telefoons is.

Uit de benchmarks is echter gebleken dat de Sensation het vooral goed doet op papier, in de praktijk viel de telefoon in sommige benchmarks echt tegen. Dat wil niet meteen zeggen dat dit een hele slechte telefoon is, alleen dat de concurrentie het op prestatie gebied net even wat beter voor elkaar heeft dan HTC met de Sensation. De Sensation is een telefoon waar je de komende jaren echt wel mee vooruitgang en die qua prestaties meer dan voldoende te bieden heeft.

De dual-core smartphone is daarnaast lekker licht, ligt goed in de hand en ziet er goed uit. Echter zijn wij van mening dat de achterzijde van de telefoon iets is waar je van moet houden. Wij hadden graag gezien dat deze uit een vlak bestond die gewoon dezelfde kleur droeg. Dit is echter niet het geval. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat de behuizing uit één deel bestaat en daardoor verschillende dingen in de plastic cover moesten worden verwerkt.

De Sensation heeft met bijna 600 euro een zeer stevig prijskaartje maar zal waarschijnlijk vaak over de toonbank gaan in combinatie met een abonnement. Mocht je toe zijn aan een nieuwe telefoon en graag een HTC willen, dan is de Sensation zeker weten een aanrader die de recente toestellen van dit merk achter zich laat in prestaties. Ook mensen die verliefd zijn geworden op de Sense-interface zullen met Sense 3.0 wederom op hun wenken worden bedient.
10.0
  • Dual-core;
  • Sense 3.0
  • Afgeronde randen;
  • Gewicht;
  • Achterzijde niet meest mooie;
  • Dual-core overtuigd niet in benchmarks;
  • Foto’s met standaard instelling aan de donkere kant.