2min

Foto’s, Profiel en de Google +1-knop

Foto’s


Nadat we nu alle mogelijkheden om de homepagina hebben behandeld, gaan we nog even verder kijken naar welke pagina’s er nog meer te vinden zijn binnen Google+. Bovenaan de pagina bij de vier knoppen zijn ook nog de knoppen Foto’s en Profiel te vinden.



Als je op de knop foto’s klikt, kom je op een pagina waar een overzicht staat van alle foto’s van mensen uit jouw Circles. Dit kunnen profielfoto’s zijn, maar ook foto’s uit hun albums. Verder krijg je nieuwe navigatiemenu’s waarmee je de foto’s op je smartphone kan bekijken, de foto’s kan bekijken waar jij op staat binnen het Google+-netwerk (waar je gelabeld bent) en natuurlijk je eigen fotoalbums.

Google maakt voor je eigen fotoalbums gebruik van de fotodienst Picasa die ook eigendom is van Google. Er is echter nergens de term Picasa terug te vinden of een link naar de dienst van Picasa. Een van de medewerkers van Google heeft aangegeven dat Picasa hiervoor wordt gebruikt, waarschijnlijk bedoelde hij hier de opslag van de foto’s en de manier om foto’s te bewerken mee.



Het is inderdaad mogelijk om foto’s te bewerken, wel is deze functionaliteit vrij simpel. Zo kan je foto’s draaien, mensen labelen en bepaalde effecten toepassen op een foto. Hiermee wordt voornamelijk de contrast en helderheid aangepast. In sommige gevallen ook de kleuren, zo kan je bijvoorbeeld een foto zwart-wit maken.

Profiel


De laatste pagina die we nog niet hebben besproken, is de profielpagina van Google+. Hier kan je zien welke updates je geplaatst hebt op je Stream/Timeline, hoe je profiel er uitziet, welke informatie je allemaal deelt met de buitenwereld, welke foto’s en video’s je hebt gedeeld en welke websites je allemaal voorzien hebt van jouw persoonlijke +1-stem. Uiteraard is het ook mogelijk om je profielinformatie aan te passen.

Hieronder staan enkele screenshots van deze pagina’s welke allemaal voor zichzelf spreken.


Enkele weken geleden lanceerde Google de zogenaamde +1-button. Deze knop moest een tegenhanger worden voor de Like-button van Facebook. Er waren toen al enigszins verbaasde gezichten. Men vroeg zich toen af of Google echt dacht met alleen zo’n knop concurrentie te kunnen bieden aan Facebook. Inmiddels blijkt dat het +1-concept van Google een heel stuk groter is en ook de artikelen die je bijvoorbeeld op Techzine voorzien hebt van een +1-stem kan je hier beheren. Mocht je achteraf spijt hebben van je stem kan je hier eventueel je stem weer intrekken.