1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Prestaties (1)

Nu we het gebruik van de laptop hebben besproken, gaan we uiteraard door naar de prestaties van het systeem, want die zijn voor velen minstens zo belangrijk.

In PCMark Vantage weet de XPS 15z het gat naar de MSI GT780R bij lange na niet te dichten, desalniettemin wordt de rest van de concurrentie wel stuk voor stuk verslagen. Uit de tabel kunnen we afleiden dat voornamelijk de CPU de bottleneck is in dit systeem.



In een test waar grafische prestaties minder belangrijk zijn weet de Dell XPS 15z echter direct de beste prestaties tot nog toe neer te zetten. Zelfs beter dan wat de veel duurdere MSI GT780R wist klaar te spelen. Petje af!



Dell wist in de geschiedenis van onze benchmarks altijd in de bovenste regionen te scoren in de HDD-test van PCMark Vantage en zo ook in dit geval. De XPS 15z moet alleen de (op dit gebied) superieure MSI GT663R voor zich dulden.



In Cinebench wordt in één klap pijnlijk duidelijk dat de processor van de XPS 15z te kort schiet ten opzichte van de concurrentie. Een MacBook Pro en MSI GT780R weten meer dan 50 procent hoger te scoren dan Dell’s topper.