Bouwkwaliteit en gebruik

Bouwkwaliteit


Doordat de Inspiron 17R nogal een flinke rakker is, is de laptop best robuust en stevig. Waar je bij een dertien inch netbook soms bang bent dat je het scherm kapot maakt bij het openen van de machine is dit bij de Dell totaal niet het geval. De laptop voelt ten alle tijden goed en stevig aan. De scharnieren openen erg stevig waardoor het scherm lekker stabiel is.

Wanneer we de rest van de laptop onderzoeken komen we tot de conclusie dat de 17R een zeer degelijk apparaat is waarbij het qua bouwkwaliteit aan alle kanten klopt. Het touchpad is netjes geïntegreerd, het toetsenbord voelt robuust aan, de scharnieren zijn kwalitatief goed in orde en ook de onderkant van de laptop is overal netjes afgewerkt en komt door vier pootjes een klein stukje van de grond wat de luchtcirculatie weer ten goede komt. Daarnaast lijkt de cover van de laptop ook behoorlijk stevig ondanks dat deze te vervangen is.Wanneer we echter de cover proberen te vervangen ontdekken wij dat dit niet een klusje is welke zomaar geklaard is. Doordat het hier plastic betreft is voorzichtigheid een echte noodzaak. Wanneer we de handleiding hebben geraadpleegd om er achter te komen hoe de cover dient verwijderd te worden gaan we aan de slag. Het los klikken van de cover kan eigenlijk zonder al te veel moeite. Echter is het bevestigen van de nieuwe cover een ander verhaal. Je merkt duidelijk dat de zwarte cover die er standaard op zat een stuk beter past dan de bijgeleverde blauwe cover. Na vijf minuten aanmodderen en voorzichtig doen lijkt de blauwe kap dan eindelijk goed te zitten. Jammer genoeg treffen wij bij de blauwe kap hier en daar een kier aan wat getuigd op een slechtere pasvorm dan de originele kap.Daarnaast zien wij ook geen directe meerwaarde in een accessoire als een verwisselbare cover. We hadden liever gezien dat Dell haar moeite had gestoken in belangrijke zaken als koeling, design of gewicht. Een keuze uit verschillende kleuren bij aanschaf is volgens ons meer als voldoende. Echter zullen er ongetwijfeld mensen zijn die specifiek voor deze toevoeging de Inspiron 17R kopen. Wij hadden het echter niet gemist als het er niet op zat en zouden deze laptop er zeker niet specifiek om aanschaffen.

Gebruik


Zoals je hierboven dus leest is het gebruik van de verwisselbare cover geen groot succes. Waar het echter ons meer om gaat is de laptop zelf. Dit is gelukkig een betere ervaring dan die we hadden met het verwisselen van de cover.Dell zet de 17R weg als een desktopvervanger en daarom voeren we wat praktijk testen uit in de vorm van wat dagelijks gebruik tot wat zwaardere programma’s. Als eerste gaan we dus aan de slag met wat muziek aan, een email-client open, wat internetpagina’s open en onder deze omstandigheden geeft de Dell 17R geen kik. Ook wanneer er wat zwaardere programmas worden gedraaid heeft de Dell er weinig moeite mee. Ook wanneer er verschillende games en benchmarks worden gedraaid blijft de Dell bijzonder rustig. Dit is wat ons betreft natuurlijk een zeer groot pluspunt.

Als we naar de prestaties kijken maken deze een hoop goed tegenover de omvang van de laptop. Hier bedoelen we natuurlijk mee dat de laptop zoals gezegd een aardig bakbeest is met dito gewicht. Buiten het feit dat we deze twee dingen dus graag wat anders hadden gezien zijn we redelijk enthousiast geworden over de Inspiron 17R. De laptop is ondanks zijn omvang gewoon vervoerbaar en goed te gebruiken in een gezinsomgeving. Een ding wat zeker is, is dat je veel terug krijgt voor je geld.