Camera

Algemeen


Om maar met de deur in huis te vallen, RIM is lui geweest. Wanneer de camera-applicatie opgestart wordt, zal kenners gelijk opvallen dat deze precies het zelfde is als die van de Torch 9800. Dat zou op zich niet erg zijn, ware het niet dat er wel een paar haken en ogen zijn aan deze applicatie. Wil je bijvoorbeeld de flitser aanzetten wanneer je een video wil maken, dan kan je niet simpelweg op het icoon klikken, maar moet je door menu’s gaan graven. Uiteindelijk zal je minimaal 6 keer een knop moeten indrukken om zoiets simpels als een flitser in te schakelen. In de foto-applicatie is de flitser overigens wel gewoon in te schakelen.

De Torch 9810 is voorzien van een sublieme beeldstabilisator welke in benarde situaties toch nog voor een redelijk goede foto kan zorgen. Na wat spelen valt wel te concluderen dat deze stabilisator goed werk aflevert, al worden de foto’s wel rijkelijk voorzien van ruis.

Foto’s


Hoewel de foto’s qua detail vrij goed zijn, vind ik dat de Torch 9810 wel vrij donkere foto’s neemt. Bij zo goed als alle foto’s valt op dat de helderheid best wat opgekrikt had mogen worden.

Binnen, goede belichting, zonder flits.


Ook de foto met de flits springt in het oog en dat komt voornamelijk door het bereik van de flitser. Hoewel deze in het belichte deel goed werk aflevert blijkt deze niet de hele foto te kunnen belichten. Althans, niet van dichtbij. Als het focuspunt in een foto verder weg ligt, zal de Torch betere prestaties leveren.

Binnen, slechte belichting, met flits.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Buiten, zelfde standpunt, volledig ingezoomd.


Video’s


Zoals gezegd kan de nieuwe Torch video’s vastleggen in 720p-resolutie. De video’s worden vastgelegd in het 3GP-formaat en zijn vanaf de telefoon direct te uploaden naar YouTube, mocht je dit willen.Ook hier ben ik qua detail best tevreden, al vind ik wel dat de snel bewegende auto’s niet heel vloeiend op het beeld verschijnen. Tevens valt het op dat het beeld erg dicht op de auto’s is terwijl het vanuit het zelfde standpunt genomen is als bij alle andere telefoon-reviews.