2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De tabletmarkt is geen makkelijke markt. Apple is heer en meester met de iPad, Samsung volgt op afstand. Daarachter bungelen dan nog een aantal andere bedrijven die ook een graantje mee willen pikken van het succes dat de tabletmarkt op dit moment toch wel geniet. Toshiba heeft al een aantal pogingen gewaagd en lijkt het steeds beter te gaan doen, maar wat wil het Japanse bedrijf nu bereiken met de AT200.

Het enige unieke aan de Toshiba AT200 tablet is eigenlijk de dikte, beter gezegd; de tablet is gewoon extreem dun. Met slechts 7,7 millimeter is de AT200 zelfs de meest dunne tablet verkrijgbaar. Maar helaas heeft dit ook een aantal nadelige gevolgen. De tablet buigt wel zeer gewillig mee zodra er wat kracht wordt gezet, de keuze om een plastic rand tussen de onder- en bovenkant van de behuizing te maken snap ik dan ook niet helemaal. Ook zijn er een aantal handige poorten die de voorganger wel had verloren gegaan. Deze zijn deels opgevangen door micro-varianten, maar het ontbreken van meegeleverde bekabeling is dan weer een manco. De aanwezige hardware knoppen, zoals de power- en volumeknoppen zijn ook niet de meest comfortabele die we ooit hebben gezien.

Ook over het scherm kunnen we niet al te positief zijn. Door de weerkaatsing van het licht wordt het scherm bijvoorbeeld op een zonnige zomerdag in de tuin zo goed als onleesbaar. Dan is er ook nog het vreemde vierkantjespatroon wat vooral bij donkere kleuren op de achtergrond aanwezig is. Het scherm heeft ook last van het niet altijd registreren van aanrakingen. Dit gebeurd vooral in de onderste navigatiebalk, waar applicaties afgesloten kunnen worden.

Waarom iemand voor een Toshiba AT200 zou moeten kiezen in plaats van de vele concurrent is mij onduidelijk. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te doen, want met 479 euro zit de AT200 in dezelfde prijsklasse als de veel betere iPad en Samsung Galaxy Tab 10.1. Maar het Android-besturingssysteem en applicaties draaien en het ontwerp van de behuizing is ook niet slecht, waardoor de AT200 zeker bestaansrecht heeft. Alleen echt overtuigd zijn we niet.
6.0
  • Meest dunne tablet verkrijgbaar;
  • Geluid;
  • Micro poorten voor USB, HDMI en SD-kaart;
  • Vormgeving;
  • De tablet blinkt nergens in uit behalve de dikte;
  • Scherm weerspiegelt bovengemiddeld;
  • Hardwareknoppen oncomfortabel;
  • Ontbreken van micro USB- en headset;
  • Foto/video kwaliteit;