3min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk

Zodra je de Toshiba AT200 voor het eerst in handen hebt merk je meteen dat de tablet erg dun is, ook ziet de AT200 er gewoon mooi uit. We vragen ons echter één ding af, heeft Toshiba de meeste dunne tablet ter wereld ook degelijk weten te bouwen. Wanneer we de tablet met twee handen stevig beetpakken en een beetje druk zetten blijkt dat deze aardig mee wil buigen, dat lijkt ons niet helemaal de bedoeling. Gelukkig zijn de meeste gebruikers vrij voorzichtig met hun dure tablet, maar indien het toch voorkomt dat deze bijvoorbeeld op de grond valt van enige hoogte, vragen wij ons af of de tablet stevig genoeg is om dit te overleven.



Voorkant


Aan de voorkant op de lange zijde van de tablet zit boven het 10,1 inch scherm een 2 Megapixel camera voor videobellen. Voor de rest is de bezel volledig ‘clean’ gehouden en is de naam van de fabrikant ook achterwege gelaten. De hoeken zijn rond afgewerkt, waardoor de tablet lekker in je hand kan steunen zonder je te irriteren aan harde punten.

Aan het scherm zelf valt echter iets vreemds op, er is namelijk een patroon te zien van vierkantjes. Dit zal waarschijnlijk ook weer te maken hebben met het feit dat de tablet erg dun is, maar je kan je er aan gaan irriteren aangezien deze ook te zien zijn zodra het scherm aan staat. Het scherm spiegelt ook nog eens behoorlijk en vingerafdrukken zijn snel zichtbaar. Verder kan ik het scherm zonder problemen in mijn tas stoppen, aangezien er gebruik is gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glass.



Achterkant


De behuizing aan de achterkant is gemaakt van geborsteld metaal en zou daardoor extra sterk moeten zijn, al voelt het een beetje goedkoop aan. Om de tablet zo dun mogelijk te houden, is er geen bolling aanwezig waardoor de tablet bij gebruik toch niet helemaal lekker in de hand ligt.

Andere zaken die we op de achterkant terugvinden zijn een 5.0 Megapixel camera met flits alsook het Toshiba logo in glinsterende zilveren letters.



Zijkanten


Als we de zijkant aanschouwen valt inderdaad nog eens op hoe dun de tablet is, wat toch wel iets speciaals heeft. De rand is voorzien van opnieuw metaal, maar wordt in het midden onderbroken door een zwarte, plastic lijn.

Aan de onderkant zit een vrij brede docking connector waar de power adapter op aangesloten kan worden. Links- en rechtsonder zitten tevens twee speakers voor stereogeluid verwerkt die in de zwarte rand vrijwel niet opvallen.



De eerste knoppen vinden we terug aan de rechterkant. Hier zitten een rotatielocker, de volumeknoppen en de powerknop. Tussen de powerknop en volumeregelaar zit een indicatielampje. De knoppen zijn niet erg comfortabel. Het tablet is al extreem dun en dan zijn de knoppen ook nog eens in de zwarte rand verwerkt. Ze voelen plastic aan en je moet vrij hard drukken om ze te activeren.

Dan komen we aan bij de linkerzijde, waar alle ingangen zijn geplaatst. Van links naar rechts zijn dit de 3,5 mm audio jack, micro USB-poort, micro HDMI-poort en een opening voor een microSD-kaart om het geheugen tot maximaal 64GB uit te breiden.