2min

Conclusie

Bij een hands-on hoort natuurlijk ook een voorlopige conclusie. Ik twijfel er niet aan of de Samsung Galaxy S III een groot succes gaat worden. Dat staat voor mij als een paal boven water. Het evenement rond de lancering van de smartphone, de sponsoring van de Olympische Spelen, waarmee dit dé smartphone van de London Olympics zal zijn. Het past allemaal precies en is ontzettend goed uitgedacht.

Aan de andere kant ben ik toch ook een beetje teleurgesteld. Vooral in het uiterlijk. Het is voor mij duidelijk een evolutie van de Galaxy Nexus, maar geen revolutie. Samsung kiest wederom voor heel veel plastic, hoewel dit wel stevig aanvoelt vond ik het er toch een beetje goedkoop uitzien, zeker doordat de achterkant zo vingervlekgevoelig is.

Daar staat tegenover dat ik de keuze om een blauw en een wit model op de markt te brengen in plaats van een zwart en een wit model, wel een goede zet vind en dit is ook iets waarmee Samsung onderscheidend bezig is.

Over de specificaties kan ik echt geen kritiek hebben, het is duidelijk de snelste smartphone die ooit is gepresenteerd, de nieuwe Exynos is echt een krachtpatser. Het scherm van Samsung heeft zich al eerder bewezen en de kleurweergave is gewoon uitstekend. Ook de camera en de camerasoftware gaan met hun tijd mee en foto’s maken kan nu zonder de pauze (lag) tussen het moment van schieten en het daadwerkelijk maken van de foto.

Softwarematig zijn er een hele hoop innovaties die het toestel echt tot een succes kunnen gaan maken. Helaas is het nog niet mogelijk geweest om al deze functies aan een goede test te onderwerpen. Ook is het de vraag of de gebruiker deze functies straks weet te vinden. Iets wat uit nadere tests moet blijken.

We moeten nog even wachten tot we het toestel daadwerkelijk ook op kantoor kunnen gaan testen en echt aan alle testen kunnen onderwerpen die van belang zijn om tot een definitief oordeel te komen. Het toestel is zonder meer de overweging waard als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Sneller wordt het voorlopig in elk geval niet, de definitieve conclusie volgt later deze maand als het toestel in de winkel ligt.
8.0
  • Snel, sneller, snelst;
  • Laat concurrentie ver achter op prestaties;
  • Veel innovatie met software.
  • Veel plastic;
  • Vingervlek gevoelig.