2min Devices

Review: Football Manager 2013

Twijfelpuntjes

DLC/Unlockables?


Speciaal voor de nieuwe spelmodi heeft Sports Interactive een ingame-winkel toegevoegd, waar je bepaalde bonussen kunt unlocken voor de Classic Mode, of nieuwe Challenges kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld je transferbudget flink verhogen, zorgen dat er een nieuw stadion gebouwd wordt, voorkomen dat je ontslagen wordt of zorgen dat je het hele seizoen transfers kunt uitvoeren. Deze functies zijn niets meer dan betaalde cheats, maar ik kan mij voorstellen dat dit voor spelers met weinig tijd een prima oplossing is.

Review: Football Manager 2013

Bugs


Bijna ieder jaar heeft de initiële release te kampen met wat ernstige bugs in de matchengine. Ook dit jaar was het weer zover en zaten er bugs in met betrekking tot keepersfouten en spelers die niet deden wat ze horen te doen. Dit zijn redelijk grote fouten, die daadwerkelijk effect hebben op de resultaten. Nu worden deze problemen wel iedere keer snel opgelost, maar toch is het jammer dat het nu al een paar versies achter elkaar raak is met dit soort bugs bij de release.

Review: Football Manager 2013

Missende licenties


Helaas missen er nog steeds licenties om het spel echt helemaal compleet te maken. Zo heet de manager van het Nederlands Elftal nog steeds Jan Jansen en heet de Champions League de Champions Cup. Ook zijn er slechts bij enkele competities (o.a. de Spaanse en Nederlandse) foto’s van spelers beschikbaar. Dit is natuurlijk grote afbreuk aan de spelbeleving. Aan de andere kant is het begrijpelijk dat dit niet haalbaar is voor een relatief kleine game-uitgever, omdat het gewoon veel geld kost om hier gebruik van te mogen maken. Gelukkig zijn dit geen dingen die effect hebben op de game zelf en is dit eventueel via eenvoudige mods vanuit de community alsnog te corrigeren.

Table of contents

Bron:Techzine Redactie