2min Devices

Review: Sony Xperia Tablet S

Conclusie

Sony heeft met de Xperia Tablet S een tablet op de markt weten te brengen die zich kan onderscheiden van de concurrentie. Het ontwerp en de vorm is uniek en niet te vergelijken met tablets van andere fabrikanten. Helaas heeft het ontwerp ook een nadeel, de tablet is eigenlijk alleen goed te gebruiken in landschap-modus en niet in portret-modus.

Als we gaan kijken naar de prestaties, dan kan de Sony Xperia Tablet S prima meekomen met de concurrerende Android-tablets. Wel moet de tablet zijn meerdere erkennen in de grafische prestaties van de iPad’s van Apple. De prijs/kwaliteit-verhouding van deze tablet is echter prima in orde.

Ook het feit dat de tablet waterdicht is, maakt het product prima geschikt voor gebruik in de keuken tijdens het koken of eventueel zelfs door kleine kinderen. Combineer dat nog eens met de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken op de tablet, waarbij kan worden ingesteld welke applicaties wel of niet geopend kunnen worden. De Xperia Tablet S weet zich met dit soort functies echt te onderscheiden van de concurrentie.

Sony heeft getracht met enkele unieke applicaties wat extra’s toe te voegen aan de tablet. Zo is er Music Unlimited, een Afstandsbediening-app en wat games. Wat ons betreft is dit een prima tablet, niet de allerbeste, maar voor sommige huishoudens wel degelijk ideaal. Daarom geven wij deze tablet een Bronzen Award.
8.2
  • Prijs/kwaliteit is prima;
  • Strak ontwerp;
  • Veel unieke Sony-software;
  • Meerdere gebruikers;
  • Geen krachtpatser;
  • Alleen goed te gebruiken in landschapmodus;