2min Devices

Review: Nokia Lumia 820

Conclusie

De Nokia Lumia 820 is de opvolger van de Lumia 800 en het kleine broertje van de pas door Techzine gereviewde Lumia 920. De Nokia Lumia 920 is hiermee het high-end model van Nokia voor 2013 en de Nokia Lumia 820 die in deze review centraal stond is het midrange-model.

De Nokia Lumia 820 is echter in onze ogen eigenlijk een high-end smartphone met een midrange prijskaartje. Door de strenge eisen van Microsoft heeft Nokia minder kunnen snijden in het toestel dan normaliter gebeurt bij midrange-smartphones. De processor en het werkgeheugen zijn bijvoorbeeld identiek aan het high-end model. Nokia heeft alleen kunnen snijden in de schermgrootte, schermresolutie, opslagcapaciteit, batterij en camera. Deze downgrades vallen ons echter alleszins mee, waardoor de Nokia Lumia 820 weliswaar niet zo goed is als de grote broer, maar zeker niet veel onderdoet.

Het grootste minpunt aan deze smartphone is wellicht de 8GB aan opslagcapaciteit, maar dit is voor een paar tientjes op te lossen middels een micro SD-kaartje. Daarnaast biedt Nokia ook op deze Lumia 820 alle extra apps die al op de Lumia 920 waren te vinden gratis aan. Hiertoe behoren ook wereldwijd offline navigeren via Nokia Kaarten en Nokia Drive+ Beta.

Wat ons betreft heeft deze Nokia Lumia 820 de zilveren award meer dan verdiend.
8.1
  • Prestaties;
  • Uiterlijk;
  • Draadloos opladen;
  • Micro SD-ondersteuning;
  • Opslagcapaciteit van slechts 8GB;
  • Relatief lage schermresolutie;