2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De Toshiba Satellite U920T-100 is een degelijke hybride laptop. Het systeem is niet al te dik of zwaar en het scharnier voelt stevig aan. Voor het gebruik als tablet blijft dit, net als de andere hybride laptops, wel een vrij log apparaat. Daar staat echter wel tegenover dat het een hele krachtige tablet is, op rekengebied dan. Wat betreft de grafische kracht is ook dit geen killer.

In vergelijking met de hybride tablets van Sony en Dell weet Toshiba het aardig te doen, maar ik vind de XPS 12 als product nog altijd de grootste aanrader. Toshiba legt het ten opzichte van de XPS 12 af wat betreft het ontwerp, de XPS 12 oogt beter en het scharnierpunt is slimmer omdat het scherm niet bovenop het apparaat hoeft te liggen in Dell’s geval. Dit laatste zorgt er voor dat de XPS 12 waarschijnlijk langer gaaf blijft.

Als we dan ook de prijs er bij betrekken blijft dat beeld eigenlijk hetzelfde, aangezien de XPS 12 ongeveer hetzelfde prijskaartje heeft. Toshiba heeft een goede poging gedaan, maar het schuifsysteem is het wat mij betreft gewoon niet. Ten opzichte van de Sony VAIO Duo 11 heeft Toshiba echter wel een aantal veel betere keuzes gemaakt, zoals het toevoegen van een touchpad en de mogelijkheid om het scherm te kantelen.

Al met al is de Toshiba Satellite U920T-100 dus wel een degelijk product, maar niet het beste wat je kan krijgen op het gebied van tablet, laptops en de producten die zich tussen deze twee klassen bevinden. Wel is dit een aardig goede eerste poging van Toshiba.
7.8
  • Stevig scharnier;
  • In veel opzichten beter dan de Sony VAIO Duo 11;
  • Goede bouwkwaliteit;
  • Mooi ontwerp
  • Scharnierconstructie niet de ideale oplossing;