2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Sony VAIO T13 is een teleurstellend product, gezien de prijs. Voor bijna 1.000 euro kan je gewoon beter krijgen dan dit. Het lijkt er op dat Sony met alle geweld een laptop wilde maken dat over een touchscreen beschikte, maar dat daarvoor andere dingen moesten wijken. De prestaties zijn bijvoorbeeld tekenend hiervoor. Het is mij een raadsel hoe een laptop met deze prijs en redelijke hardware toch zo matig weet te scoren in onze benchmarks. Vooral de uitkomst in de grafische tests spreekt voor zich: de VAIO T13 staat met grote regelmaat in het onderste gedeelte.

Het touchscreen is daarentegen wel goed, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Het is dat weer wel jammer dat de Japanners er niet voor hebben gekozen om de schermresolutie wat op te krikken. Dankzij het goede touchpad en toetsenbord is dit een prima laptop om gewoon huis-, tuin- en keukentaakjes af te handelen, maar daar betaal je natuurlijk liever niet zo’n bedrag voor. Dankzij de goede speakers zal je de VAIO T13 ook goed kunnen gebruiken voor het afspelen van een muziekje of filmpje, maar bij dat laatste moet je niet de pech hebben dat er veel licht op het scherm komt. Het scherm reflecteert veel en kan niet al te helder worden gezet.

Al met al vind ik de prijs van de VAIO T13 op dit moment te hoog. Het is geen slechte laptop, maar wel als je de prijs in de overweging meeneemt. De prijs is zo hoog vanwege het touchscreen en het SSD-geheugen en gelukkig weet de VAIO T13 op die gebieden te excelleren, maar daar blijft het dan helaas ook wel zo’n beetje bij. Je moet vrij specifieke eisen hebben als je voor deze laptop gaat, voor de algemene computeraar zijn er betere producten op de markt.
6.6
  • Accu presteert goed;
  • Touchscreen in combinatie met Windows 8;
  • Bouwkwaliteit;
  • Kwaliteit van speakers;
  • Koeling luidruchtig en niet effectief;
  • Schermresolutie;
  • Matige prestaties;