min

Tags in dit artikel

, ,

Testverantwoording

Voordat we beginnen met het tonen van de prestaties van deze laptop, eerst even aandacht voor onze testverantwoording. Al onze laptops worden aan dezelfde tests onderworpen, zo zijn er een aantal tests waarin we de prestaties op desktop- en grafisch gebied testen. Verder testen we de batterijduur, opstarttijd, geluids- en hitteproductie. Alle tests worden gedaan met het ‘Hoge prestaties’-schema.

Voor Windows 8 hebben we besloten om enkele nieuwe applicaties te gaan gebruiken. Deels vanwege de leeftijd van de applicaties die we voorheen gebruikten, deels vanwege incompatibiliteit met Windows 8 bij sommige applicaties die we voorheen gebruiken.


CPU & systeem


Voor het meten van de prestaties, maken we gebruik van Cinebench 11.5, PCMark 7 en PCMark 8. In Cinebench 11.5 x64 draaien we de CPU-test. We draaien de testsuite van PCMark 7 op de standaardinstellingen en hierbij wordt ook de Storage-test van het programma gebruikt om de prestaties van de harde schijf te testen. In PCMark 8 draaien we de Home, Work en Storage-test.

GPU


Voor het meten van de grafische prestaties worden Unigine Heaven 3.0, 4.0 en 3DMark 11 gebruikt. Unigine Heaven draait met de standaardinstellingen op een resolutie van 1280 x 720 pixels. 3DMark 11 wordt op de Entry-instellingen gedraaid. Van het nieuwe 3DMark gebruiken we de Cloud Gate-test, speciaal bedoeld voor onder andere laptops.

Opstarttijd


De opstarttijd wordt gemeten vanaf het moment dat de startknop wordt ingedrukt totdat het het inlogscherm van Windows 8 verdwijnt. Dit doen we vijfmaal opnieuw en hiervan nemen we het gemiddelde.

Lees meer