3min

Prestaties

De iPhone 5S is dankzij de Apple A7-chipset volgens Apple tweemaal zo snel als zijn voorganger. Die bewering geldt zowel op grafisch gebied als qua rekenkracht.

Geekbench


De eerste benchmark die gedraaid wordt is Geekbench 3. Dit is een app die zich richt op de rekenkracht van de processor. In deze test komt de iPhone 5S duidelijk als beste uit de bus. De bewering dat de iPhone 5S tweemaal zo goed presteert als zijn voorganger, is aan de hand van de scores in Geekbench 3 inderdaad te verifiëren.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


3DMark


Wat betreft het grafische werk lijkt het Apple voor het eerst niet gelukt om een telefoon te introduceren die alle andere modellen wegblaast. De Snapdragon 800-chipset uit de Sony Xperia Z1 scoort beter dan Apple’s A7-chip. Het resultaat van de iPhone 5 wordt wel meer dan verdubbeld.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


GFXBench


In GFXBench 2.7 weet de iPhone 5S er duidelijk met een nieuw record vandoor te gaan. De Sony Xperia ZR en Xperia Z1 worden makkelijk verslagen. Wat betreft de Xperia Z1 moet echter wel opgemerkt worden dat de schermresolutie van de iPhone 5S aanzienlijk lager is, wat een voordeel oplevert.

Ten opzichte van de iPhone 5 zijn de prestaties meer dan verdubbeld en komt Apple ook hier de belofte ruimschoots na.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Als we ook de offscreen-test van GFXBench 2.7 erbij betrekken, komen de scores van de iPhone 5S en Xperia Z1 een stuk dichter bij elkaar te liggen. De grafische kern in de Snapdragon 800-chipset kan dus prima duelleren met die van de Apple A7-chipset.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 offscreen)