3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

LG heeft voor de G2 gekozen voor een camera met een 13 megapixel-sensor, meervoudige autofocus en optische beeldstabilisatie. De lenzen worden beschermd met een laag krasbestendig saffier, wat op diamant na het hardste materiaal ter wereld is. Het opnemen van video’s gebeurt met deze camera bovendien met een snelheid van 60 beelden per seconde, wat dubbel zoveel is als bij de meeste andere smartphones.


Om de optische stabilisatie van de camera uit te leggen heeft LG een promotievideo gemaakt dat de moeite waard is om te bekijken, ook vanwege de dosis humor die gebruikt is.

Foto’s


1: Externe belichting, 2: Slechte belichting zonder flits, 3: Zelfde, met flitser.

De LG G2 begint goed aan de cameratest. De foto’s van het bakje met prikkers zijn allen van relatief goede kwaliteit als we het over smartphones hebben. De eerste foto is scherp, de belichting is goed, alleen de kleuren van de prikkers in het linkerbakje hadden iets meer onderscheid moeten hebben.

De foto zonder belichting is traditioneel de minste van de drie, maar in verhouding tot veel andere smartphones is er vrij veel zichtbaar. Deze foto zal je niet gaan inlijsten, maar de G2 presteert relatief goed in deze test.

Als je de flitser gebruikt bij de G2, merk je dat de telefoon ruimschoots de tijd neemt om foto’s te schieten. De flitser gaat al gauw aan, maar de uiteindelijke foto wordt pas na enkele seconden genomen, nadat de telefoon bepaalde instellingen heeft gewijzigd om een de flitser aan te passen. De uiteindelijke foto is goed, al kost het dus wel bovengemiddeld veel tijd om deze te nemen.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

De G2 beschikt over een sportmodus, maar weet daarmee weinig klaar te spelen in onze bewegingstest. De bewegende wagentjes zijn een grote waas en vrijwel onherkenbaar.

De foto van de stenen is daarentegen een stuk beter. Kleuren komen goed uit de verf en er is veel detail aanwezig. De foto van de auto is redelijk goed als je op de auto let, maar de achtergrond is redelijk overbelicht. De G2 heeft dus moeite met een groot licht-donker effect.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Die laatste opmerking zien we ook terug bij de foto van grote afstand, waarbij de gebouw in de achtergrond het richtpunt zijn. Er is ruim voldoende detail in de foto, maar deze is zwaar onderbelicht. De ingezoomde foto is van gebruikelijke kwaliteit, dit blijft het voornaamste punt van verbetering voor smartphones.

Video’s


Zoals vermeld schiet de LG G2 video’s met 60 beelden per seconde, in Full HD. Dit is een functie die we tot nog toe niet hebben gezien, ook niet bij de Sony Xperia Z1 die grotendeels gelijke hardware aan boord heeft en er qua rekenkracht dus wel toe in staat zou moeten zijn.


In de video valt op dat de G2 erg enthousiast is met de autofocus en graag op de auto’s wil richten. Daar is op zich niks mis mee, maar in deze situatie maakt het de video er niet beter op. Ook het geluid is niet van beste kwaliteit. Wel zijn de bewegingen goed vastgelegd dankzij de hogere framerate.