Prestaties (systeem)

Inmiddels zijn er voor Windows 8 heel wat meer benchmarks beschikbaar dan voorheen, hierdoor kunnen we de tablets ook steeds beter vergelijken. Het is een kwestie van tijd voordat we een zeer uitgebreide database hebben met resultaten. De scores die we op dit moment hebben zullen echter wel een prima beeld schetsen van waar deze Iconia W3 precies staat.

We beginnen met Cinebench, een test waarin de Intel Atom-CPU zijn spierballen mag laten zien. We kunnen op basis van deze score echter wel vaststellen dat de CPU van deze Iconia W3 niet al te best is.


Vervolgens gaan we verder met PCMark 8, een volledige systeemtest waarin alle hardware ongeveer wordt getest met zogenaamde reallife scenario’s. Tests die de prestaties meten van alledaagse programma’s die veel van onze gebruikers ook gebruiken. Dit varieert van het openen van browserschermen, tot tekstdocumenten en het bewerken van afbeeldingen. Er komt in deze test echt vanalles voorbij. De totaalscore geeft een prima beeld van de productiviteit van deze tablet.

Hoewel er nog niet veel vergelijkingsmateriaal is, laten de resultaten wel een enorm gat zien. Dit gat laat duidelijk zien dat de Atom echt een heel stuk onderdoet ten opzichte van de chips die in veel concurrerende tablets zitten.

Benchmark: Windows 8: PCMark 8 – Home