2min

Bouwkwaliteit & hardware

Bouwkwaliteit


De behuizing van de Samsung Galaxy Gear voelt stevig aan. Althans, het metalen gedeelte. De plastic achterzijde is wat flexibeler, maar dat is niet zo’n probleem omdat deze normaliter op de arm rust. Het rubberen bandje is uiteraard flexibel, maar voelt kwalitatief gezien goed aan.


De sluiting is tevens van metaal en deze voelt tijdens het openen en sluiten voldoende stevig aan. De aanwezigheid van de camera is natuurlijk opvallend, de plaatsing is wellicht ongelukkig omdat je over ruwe oppervlakken zou kunnen schuren, maar persoonlijk zou ik geen betere locatie kunnen voorstellen. Het is wel jammer dat de lens uitsteekt, want dat maakt hem extra kwetsbaar.

Hardware


Samsung heeft de Galaxy Gear voorzien van een afgeleide van de Exynos 4212-chipset. Deze chipset komt van Samsung’s eigen tekentafel en werd bijvoorbeeld al gebruikt in de Galaxy S4 Zoom (review) en Galaxy Tab 3 8.0 (review). In de Galaxy Gear is de processor echter aanzienlijk lager geklokt, om de accuduur in bedwang te kunnen houden. De accu is met 315 mAh immers aardig beperkt.

Het werkgeheugen bedraagt 512MB en er is tevens 4GB opslagruimte aanwezig. Het is niet inzichtelijk hoeveel vrije ruimte de gebruiker uit de doos tot zijn of haar beschikking heeft.


Het Super AMOLED-scherm heeft een afmeting van 1,63 inch en toont 320 bij 320 pixels. Daarmee kom je uit op een pixeldichtheid van zo’n 277 pixels per inch. Om tegen krassen te beschermen heeft Samsung Gorilla Glass 3-over het beeldpaneel geplaatst.

De camera in het polsbandje heeft een resolutie van 1,9 megapixel en schiet video’s in 720p. Met deze opnameresolutie was 1080p overigens ook onmogelijk geweest.

In de meegeleverde oplaadhouder heeft Samsung een USB-poort geplaatst, op die manier moet je de Galaxy Gear dus opladen. Als je dus langere tijd van huis gaat, is het dus praktisch om de houder bij je te hebben. Handig is anders. De houder bevat tevens een NFC-chip waarmee je het horloge kunt koppelen aan een smartphone of tablet.