2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit & hardware

Bouwkwaliteit


Bij een telefoon van nog geen 200 euro is het niet reëel om te rekenen op een hoogstaande behuizing, bijvoorbeeld van metaal. De Moto G is dan ook volledig in plastic uitgevoerd, maar het scherm wordt bijvoorbeeld wel afgedekt door een laag Gorilla Glass 3 van Corning. Dat zie je zelden in deze prijsklasse en dat is dan ook bewonderenswaardig te noemen.

Ondanks de behuizing van plastic, is deze toch weinig buigzaam. Als je de smartphone over de lengte probeert te buigen, moet je toch vrij veel kracht zetten om paniek in het scherm te veroorzaken. Ook ontstaan er pas vlekken in het beeldscherm als je vrij veel kracht zet, opnieuw een pluspunt.

De volumeknop kent bijna geen speling, die aan-/uitknop helaas wel. Dat is dan ook direct zo goed als het enige minpuntje qua bouwkwaliteit. In deze prijsklasse vind je voor de Moto G geen gelijke in dit opzicht.


Hardware


De Moto G wordt door Motorola voorzien van een Snapdragon 400-chipset, afkomstig van Qualcomm. Die chipset bestaat uit een quad-core Cortex A7-processor die tikt op 1,2 GHz en een Adreno 305-GPU voor het grafische werk. Ook is er 1GB werkgeheugen toegevoegd.

Motorola heeft verder gekozen voor varianten van de Moto G met 8- of 16GB opslagcapaciteit, helaas is dit niet verder uit te breiden met een micro SD-kaartje. Dat beperkt de functionaliteit van de Moto G natuurlijk wel in zekere zin. Direct uit de doos heeft de gebruiker ongeveer 4,7GB aan ruimte tot zijn beschikking bij de 8GB-versie van de telefoon. De overige ruimte wordt gereserveerd voor zaken zoals het besturingssysteem.

Het IPS LCD-scherm van 4,5 inch toont een resolutie van 720 bij 1280 pixels, dat wordt ook wel omschreven als HD of 720p. Met deze specificaties kom je op 326 pixels per inch en daarmee is dit scherm bijvoorbeeld even scherp als dat van de iPhones met Retina-scherm. Voor de bescherming maakt Motorola gebruik van Gorilla Glass 3.


Helaas ondersteunt de Moto G geen 4G-verbindingen, maar dat is van het grootste deel van de concurrenten ook niet te zeggen. Verder liet Motorola ook ondersteuning voor NFC achterwege. Wel zijn de gebruikelijke zaken als Bluetooth 4.0, WiFi en USB 2.0 van de partij.

Foto’s schiet de Moto G in een resolutie van 5 megapixel, bij video’s houdt de smartphone het op 720p met 30 beelden per seconde. De camera is voorzien van een flitser om ook de donkere situaties te belichten. De camera op de voorzijde heeft een resolutie van 1,3 megapixel.

De accucapaciteit bedraagt 2.070 mAh en dat is volgens Motorola goed voor minimaal 24 uur gebruiksduur bij gemiddeld gebruik.