Prestaties (systeem)

Motorola koos voor de Moto G voor de Snapdragon 400-chipset van Qualcomm. Deze chipset is zeker niet het neusje van de zalm, maar met de prijs van de Moto G is dat natuurlijk ook geen reële verwachting. Toch is de hardware in de Moto G van een hoger niveau dan je bij de concurrenten van Motorola zal krijgen en dat onderschrijven de onderstaande test.

De totaalscore in AnTuTu X Benchmark bedraagt 17.492 punten en dat is duizenden punten hoger dan bij de concurrenten van de Moto G. De smartphone van Motorola weet in elke test van deze benchmark puntjes af te snoepen bij de concurrentie.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Enkel in de I/O-test is het verschil met de concurrentie vrijwel nihil, al eindigt de Moto G hier ook boven de andere smartphones uit deze prijsklasse.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – I/O


Het is dus niet overdreven om te stellen dat de Moto G een fenomeen is qua systeemprestaties in verhouding tot de prijs. Het verschil is mijns inziens te danken aan zowel de hardware als de software. Motorola stelt hiermee een voorbeeld voor andere fabrikanten, die hun smartphones volproppen met onnodige toevoegingen waar de eindgebruiker zogezegd mee opgescheept wordt.