Prestaties (systeem)

Samsung heeft de Galaxy S5 uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 801-chipset. Deze chipset hebben we voor het eerst voorbij zien komen in de HTC One M8, welke goede prestaties liet noteren. Van de Galaxy S5 mag je op voorhand ongeveer hetzelfde verwachten.

Algemeen


De Galaxy S5 stelt in AnTuTu X Benchmark alvast niet teleur met een nieuwe topscore. Het verschil met de HTC One M8 is ook opvallend te noemen, aangezien de systemen over dezelfde chipset beschikken. De Galaxy S5 weet zijn naaste concurrent in vrijwel elke test af te troeven, behalve in de GPU-test. Maar daarover meer op de volgende pagina, waar GPU-specifieke benchmarks volgen.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Samsung pakt de winst voornamelijk in de UX-test, waarin het verschil met de HTC One behoorlijk is. Dit betekent dat de algemene gebruikservaring op de Galaxy S5 beter zou moeten zijn dan bij de HTC One M8 omdat apps bijvoorbeeld sneller worden opgestart of uit het geheugen worden geladen wanneer je wisselt via het multitaskmenu.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – UX


Natuurlijk hebben we in de nabije toekomst nog de Sony Xperia Z2 voor de boeg, iets verderop doemt de LG G3 ook al op. De kans dat Samsung 2014 uit kan zingen op deze positie lijkt dan ook niet groot. Maar voor nu is de Samsung Galaxy S5 voorlopig dus de te kloppen partij qua systeemprestaties.