7min Devices

Review: Guild Wars: Factions

De Basis

Review: Guild Wars: Factions Je Character
Voordat je aan het spel kan beginnen moet je eerst je character ontwerpen. Eerst kies je een type (Roleplaying of Player vs Player) daarna de campaign (Prophecies, het originele GW als je die ook hebt, of Factions) nu kan je een van de volgende klassen kiezen:

– Warrior: type vechtersbaas met laag IQ, grote bijlen, zwaarden en hamers.
– Ranger: een boogschutter, kan ook vallen zetten en een dier voor zich laten vechten, de zogenaamde "pets". Deze pet levelt mee en kan ook lvl 20 halen.
– Monk: een healer, DE meeste gevraagde klasse om in party’s te spelen, je teamgenoten in leven houden is erg belangrijk. Maakt gebruik van helende spreuken of aanvallande spreuken met Holy Damage.
– Necromancer: minions, vloeken en spreuken van duistere magie. Alles wat met de dood te maken heeft.
– Mesmer: deze klasse maakt gebruik van spreuken om de tegenstander te bezweren met illusies en onderdrukkingsspreuken, om de effectiviteit van de tegenstander om laag te brengen.
– Elementalist: een tovenaar die gebruik maakt van Fire, Water, Air en Earth magie om zijn tegenstanders te verslaan.
– Assassin: snelheid, stealth en dodelijke wapens maken de Assassin een erg leuke nieuwe klasse in Factions
– Ritualist: duistere spreuken om wapens van teamgenoten sterker te maken, of geesten oproepen om het team te maken. De Ritualist doet het allemaal in Factions. Een echte team-player.

Review: Guild Wars: FactionsAls je je klasse hebt gekozen is het tijd om alles aan te passen: het geslacht, de kleuren van je armor, de lengte van je character, je haarkleur/stijl, je huidskleur, en je gezicht. Als laatste geef je hem of haar een naam en je kan aan de slag.
Omdat Factions zich afspeeld in een Oosterse setting, zijn er ook andere haardrachten, gezichten en kledingstijlen dan in Prophecies.

Eenmaal begonnen ga je wat quests doen, en op een gegeven moment zal je een tweede klasse moeten kiezen. Deze tweede klasse heeft alle skills die bij die klasse horen, alleen niet de Main Attribute. Zo heeft de Elementalist klasse de Main Attribute "Energy Storage" waardoor je meer energy krijgt. Kies je Elementalist als tweede klasse dan heb je deze attribute niet, dus je moet een goede combinatie vinden tussen de klassen. In totaal kan je meer dan 50 verschillende combinaties van klassen maken.
Elk level krijg je attribute points die je in een bepaalde attribute kan stoppen. Als je als Elementalist alleen maar Fire magic gaat gebruiken, dan stop je al je punten in de bijbehorende Fire Magic attribute. Hoe hoger die attribute komt, hoe meer punten het kost. Je zal dus een gerichte keuze moeten maken voor bepaalde skills, punten verdelen maakt je character zwakker.
In totaal kan je 8 skills meenemen, je moet dus een keuze maken uit een grote hoeveelheid skills om de beste combinatie te vinden voor jouw character. Ook afhankelijk van de quest of missie kan je bepaalde skills wel of niet meenemen. De beste skill combinatie vinden zal je wel even bezighouden.
Zodra je het hoogste level (level 20) hebt bereikt krijg je geen echte level-ups meer. Je krijgt nu elke keer als je experience balkje vol is een skill point.


Review: Guild Wars: Factions De Basis

– Steden: je hebt 3 verschillende non-combat gebieden: steden, dorpen en missie-steden. Steden zijn het grootste, hier heb je alle verschillende NPC’s die er zijn, merchants, guild registrars, skill traders en armor & weapon crafters. De dorpen zijn veel kleiner, hier zijn alleen merchants, Xunlai Agents en Henchmen aanwezig. Voor missie-steden geldt hetzelfde als voor dorpen.

– Skills: Met elk level dat je omhoog gaat krijg je een skill point, deze skill points kan je bij een Skills Trader inwisselen voor een skill, elke skill kost 1 punt, en hoe verder je in het spel komt (niet per sé qua level, maar ook in het verhaal), hoe meer skills er beschikbaar zijn.

– Merchants: Deze kopen en verkopen items, heb je een boog die je Elementalist niet kan gebruiken? Verkoop hem aan een merchant. Merchants verkopen zelf wat basis dingen: (superior) identification kits, (expert) salvage kits, bags (zodat je meer mee kan nemen) en nog wat andere dingen.

– Weapon/Armor crafters: Bij deze NPC’s kan je items laten maken, hiervoor heb je de zogenaamde "Materials" en "Rare Materials" nodig. Deze dingen kan je vinden door drops van vijanden, of je kan ze gewoon kopen. De Rare Materials zijn erg duur, dus het is niet slim om in elke nieuwe stad een complete set nieuwe armor aan te schaffen (ook omdat je je oude set alleen aan merchants kan verkopen, niet aan andere spelers).
Als je dus genoeg materials hebt, en genoeg goud, dan kan je een stuk armor (hoofd, borst, armen, onderlichaam, benen, voeten) laten maken. Hetzelfde geldt voor wapens: heb je genoeg materials en gold dan laat je een wapen voor je maken, wat je daarna ook nog kan laten Customizen (het wapen doet daardoor meer dmg, maar jij bent dan de enige die het kan gebruiken, dus ruilen gaat niet meer).

– Henchmen: Deze NPC’s kan je bij je party voegen zodat je hulp hebt in de combat areas. Er zijn veel verschillende henchmen in het spel aanwezig, hoe verder je komt hoe sterker en behulpzamer ze worden. Een kleine greep uit de beschikbare henchmen: Fighter (Warrior), Archer (Ranger), Shock (Elementalist), Earth (Elementalist), Healer (Monk, erg belangrijk omdat je niet met potions o.i.d. werkt), Illusion (Mesmer), Cutthroat (Assassin).
Deze henchmen zijn gespecialiseerd op hun skill gebied, de earth henchman bijvoorbeeld zal je geen fire skills zien gebruiken, hij gebruikt alleen earth skills.

– Collectors: Hier kan je bepaalde items inwisselen voor andere items. De zogenaamde "Collectables" vindt je door vijanden te verslaan, zo af en toe droppen ze een collectable die bij hun soort past. Zo droppen de Naga soms een Naga Pelt, Naga Hide of een Naga Skin. Heb je een bepaald aantal van die items (3 skins bijvoorbeeld) dan kan je die inwisselen voor bijvoorbeeld een stuk armor voor jouw character, of een beter wapen.

Review: Guild Wars: Factions– Xunlai Agents: Dit is je opslag, een kist met een 20 hokjes grote inventory. Deze kist is in elke stad aanwezig, en je deelt deze opslag met al je characters. Als je dus met je Warrior een goede boog vindt, dan doe je hem in je kist, en haal je hem er met je Ranger uit. In deze kist kan je ook je geld kwijt.

– Andere spelers: In steden zul je een hoop andere spelers tegenkomen, deze kan je uitnodigen om samen een quest te doen of je kan met ze ruilen.

– Gold: Goud kan je vinden in de vorm van drops van vijanden. Ook kan je gevonden wapens en andere items verkopen voor goud. Aan de meeste quests zit ook een beloning vast in de vorm van goud. Goud is erg belangrijk in Guild Wars, je koopt er nieuwe wapens of armor mee, maar je kan er ook bepaalde upgrades voor wapens mee kopen. In Guild wars is 1000 gold gelijk aan 1 platinum, dus 10 platinum is 10.000 gold.
Bron:Techzine Redactie