2min

Prestaties (systeem)

De Exynos-chipset in de Galaxy K Zoom hebben we nog niet eerder gezien en het is dus van tevoren onduidelijk wat we ervan mogen verwachten. De processor in de chipset bestaat uit maar liefst acht rekenkernen. Daarbij zijn er vier snelle kernen en vier energiezuinige kernen. Tijdens gebruik zijn er maximaal vier kernen actief: de Galaxy K Zoom wisselt dynamisch tussen de snelle en zuinige kernen aan de hand van de benodigde rekenkracht.

In AnTuTu X Benchmark toont de Galaxy K Zoom aan toch zeker geen misselijke prestaties te kunnen leveren. Persoonlijk had ik niet gerekend op zo’n hoge score, de Galaxy K Zoom staat nu tussen de tragere Snapdragon 80x-smartphones en dat is best respectabel.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Als ik de losse onderdelen bekijk, dan presteert de Galaxy K Zoom voornamelijk goed in de CPU- en GPU-test. De scores in de UX- en I/O-tests trekken het gemiddelde duidelijk omlaag. Dat is bij laatstgenoemde niet zo’n ramp, de lage UX-score duidt erop dat het multitasken en laden van apps wat trager dan gemiddeld zal zijn.

De scores van de Galaxy K Zoom zijn dus relatief goed, in ieder geval boven de verwachtingen. Er zijn absoluut betere telefoons op de markt, maar de Galaxy K Zoom is ook niet bedoeld om daarmee te concurreren. Het is in ieder geval prettig om te weten dat de prestaties geen bottleneck vormen.