2min

Conclusie

De nieuwe Moto G is in te weinig opzichten een vooruitgang. Wellicht vind je het grotere scherm wel fijner, maar de kwaliteit van het beeld gaat erop achteruit. Je kan ook nog vinden dat de smartphone er minder handzaam op wordt. Dat de accuduur erop achteruitgaat is natuurlijk ook een kwalijke zaak, met het gemis van 4G-ondersteuning slaat Motorola de plank in mijn ogen definitief mis.

De toevoeging van een microSD-slot, een extra speaker en een iets betere camera is natuurlijk wel prima, maar het is gewoon veel te weinig. Motorola’s originele Moto G was en is nog steeds een topproduct en geeft de concurrentie het nakijken als je naar de prijs kijkt. Terwijl de Moto G (2014) qua eigenschappen net zo goed van een van die concurrenten afkomstig had kunnen zijn.

Natuurlijk is de Moto G (2014) geen slecht product, maar het precedent dat Motorola met de originele Moto G heeft geschept wordt bij lange na niet gehaald. Snelle updates voor een vloeiend draaiend Android en het vrijwel geheel achterwege laten van bloatware zijn immers fijne eigenschappen voor een goedkoop toestel.

Je doet met de Moto G (2014) zeker geen miskoop, maar persoonlijk zou ik eerder voor de Moto G 4G-versie van vorig jaar gaan. Dan heb je namelijk eveneens een microSD-slot. Bovendien is dat toestel handzamer en het scherm en de accuduur zijn beter.
6.9
  • Snelle Android-updates en schone interface;
  • Weinig bloatware;
  • Groter scherm dan voorganger..
  • ..maar is minder handzaam en heeft lagere beeldkwaliteit;
  • Geen ondersteuning voor 4G-netwerken;
  • Accuverbruik flink achteruit ten opzichte van voorganger;