Prestaties (systeem)

Waar de vlaggenschepen van veel andere fabrikanten vandaag de dag zijn voorzien van processoren met vier, zes of acht rekenkernen en 2 of 3GB aan werkgeheugen, houdt Apple het in dit opzicht zeer bescheiden met een dual-core processor en 1GB werkgeheugen. Maar zoals bij de accutest al zichtbaar was: iOS heeft een veel kleinere invloed op het systeem. Dat zorgt voor een langere accuduur, maar ook zijn er minder resources nodig om een vloeiende werking te garanderen.

Helaas zijn er maar weinig benchmarks die het aandurven om een directe vergelijking te maken qua prestaties tussen apparaten met Android, iOS en Windows Phone. Er bestaat bijvoorbeeld sinds kort wel een versie van AnTuTu Benchmark, maar de scores van de iPhones zijn daarbij zoveel hoger, dat wij niet het idee hebben dat een directe vergelijking aan de orde mag zijn.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


De enige directe vergelijking die we met Android kunnen maken is aan de hand van Geekbench 3, waarin de prestaties van de processor worden gemeten. Opmerkelijk genoeg doorstaat de iPhone 6 die test prima, enkel de Samsung Galaxy S5 scoort een fractie hoger.