2min

Prestaties (games)

Uiteraard kijken we niet alleen naar de systeemprestaties maar ook naar de grafische prestaties. Hierin gaat HTC het ongetwijfeld goed doen dit jaar omdat het heeft vastgehouden aan die Full HD-schermresolutie. Alle merken die gaan voor een Quad HD-scherm moeten hun smartphones twee keer zoveel pixels laten uitrekenen bij het spelen van een spelletje. Dat gaat uiteindelijk ten kosten van de game-ervaring, mits het om een zware game gaat.

In de GFXBenchmark komt mijn vermoeden duidelijk uit. De HTC One M9 is een van de betere toestellen. Beide toestellen die het voor zich moet dulden beschikken over een lagere schermresolutie, het is niet erg om daarvan te verliezen.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)Opvallend is wel dat in de offscreen test van 3DMark Unlimited opnieuw de Nexus 6 beter uit de verf komt dan de HTC One M9. Als we dit vergelijken met de offscreen testen van GFXBench zien we dat zelfs de Galaxy Note 4 in sommige gevallen beter is, iets wat we bij 3DMark niet zien. Toch lijkt de krachtsverhouding tussen de Snapdragon 805 en de Snapdragon 810 echt minimaal te zijn. Wellicht moeten we daar in de toekomst nog op terug komen als we meer toestellen met deze chip aan de tand hebben gevoeld. Desondanks valt er niets aan te merken op de prestaties van de HTC One M9.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited