Keyboard

De kwaliteit van het keyboard met regelbare toets verlichting en het gebruikte toetsenbordmechaniek zijn van excellent niveau. De travel van de toetsen is relatief ruim en hierbij hebben de toetsen een duidelijk drukpunt. Gelukkig is de drang om het toets-profiel zo laag mogelijk te maken bij Microsoft niet doorgeslagen tot een doel op zich en blijven de toetsen ook na een langere periode van gebruik keurig netjes en vooral comfortabel werken. 

Ook de touchpad werkt ontspannen en zeer precies. De positie in het midden van de polssteun is perfect en werkt met alle klik, swipe, scrol en pinch commando’s. Voor zover je de touchpad nog zult gebruiken. Het 10-punts multitouch touchscreen werkt namelijk voortreffelijk. Wanneer het scherm wordt dichtgeklapt is de ‘gap’ tussen het scherm en de bezel zeer minimaal waarmee de premium look & feel nog eens wordt bevestigd. Het openen en sluiten van de deksel gaat vederlicht en wordt in gesloten toestand door magneetjes tegen de bezel aan getrokken. Hiermee voegt Microsoft een extra dimensie toe aan de hoogwaardige look & feel. 

Power switch is netjes geïntegreerd in het toetsenbord

De powerswitch is in de keyboard naast de ‘delete’ button geïntegreerd. Hiermee heeft de bezel een strak en opgeruimd design, maar het kan -zeker in de eerste weken van gebruik- mogelijk zorgen voor enig ongemak. Sla je tijdens het typen in plaats van ‘Delete’ button per ongeluk de powerbutton aan, dan schiet deze zonder waarschuwing naar stand-by mode en raakt de gebruiker waarschijnlijk niet heel veel later in dikke paniek. We hadden het fijn gevonden als hier een vertraging van anderhalf tot twee seconden zou zijn ingebouwd alvorens het systeem naar stand-by schakelt.