Buitenkant
Buitenkant
Het eerste wat opvalt aan deze behuizing is die hoekige voorkant. We beginnen van boven naar beneden:
De eerste 5,25” bay is voorzien van een zwarte afdekking. Mocht je dus een witte optische drive hebben of ben je die witte letters zat dan dekt dit plaatje hem mooi af. Wil je toch direct je speler zien? Geen probleem, het plaatje zit maar met twee clipjes vast waardoor je hem makkelijker kan verwijderen. Dit ging wel wat stroef, alsmede het terugplaatsen van het plaatje.

Er is tevens een LED-stripje met blauwe LED’s aanwezig boven de bovenste 5,25” bay. Dit kan van pas komen als je in een donkere kamer zit of je zit te gamen op een LAN-party. Wil je daar geen blauw licht hebben? Wederom geen probleem: je hoeft alleen één molex-stekkertje niet aan te sluiten. Daaronder bevinden zich nog drie andere 5,25” bays die voorzien zijn van een zwarte meshing. Bij deze behuizing wordt geen omvormer geleverd zodat je een extern 3,5” bay hebt. Je kan daarom standaard niet bijvoorbeeld een diskettestation of een cardreader installeren.

Het front-paneel heeft een bult middenin waar de power- en resetknop zitten. Verder zijn er de audio- en micpoort, twee USB-poorten en niet te vergeten een eSATA-poort. Laatstgenoemde is toch wel een leuke toevoeging aangezien eSATA in opmars is. De powerknop hoor je mooi klikken en licht blauw op als het systeem aan is. De kleine resetknop licht groen op.
Onderaan zit er weer meer mesh en het logo van NZXT blinkt er.

Zoals gezegd zit die bult er, waarvan je moet houden. Ook de voorkant heeft een hoekige vorm. Persoonlijk vind ik het niet heel storend, maar meningen verschillen.
Aan de voorkant bevinden zich geen ventilatoren, maar je kan er wel één 120 mm inzetten. Je hebt hiervoor wel zelf je schroeven nodig aangezien deze niet bij de behuizing worden meegeleverd. Luchtaanvoer via de voorkant blijkt doorgaans heel effectief te zijn en nu koelt dat tegelijkertijd ook de harde schijf.
Als we een kijkje achter het paneel nemen dan zien we dat het paneel bedekt is met schuim dat helpt tegen stof. De kans is dus klein dat er stof via de voorkant zich de kast binnen werkt.

Verplaatsen we ons naar de zijkant dan zien we dat deze behuizing over een raam beschikt. Hierdoor kan je naar onderdelen kijken als je PC aan is.
Het raam beschikt over een 120 mm ventilator die vier blauwe LED’s heeft. Halen we het zijpaneel er even vanaf (wat heel makkelijk gaat dankzij de duimschroeven) dan zien we dat hij niet helemaal helder is. Er is een bruine tint in verwerkt waardoor er een donkere gloed over je hardware schijnt te zijn als je naar binnen kijkt. Dit wordt bij NZXT ook wel ‘smoked’ genoemd.

De achterkant is helemaal in het zwart uitgevoerd, iets wat we niet altijd zien met behuizingen. De plek voor de voeding bevindt zich onderin in de behuizing De bedekking voor de uitbreidingssloten zijn wederom in een zwarte aluminium mesh uitgevoerd. Desondanks zijn ze wel stevig. Helemaal bovenaan zien we nog twee gaten voor eventuele waterkoeling.

De bovenkant biedt plaats voor twee 120/140 mm ventilatoren en is voor de rest helemaal vlak. Je kan hier een ook een radiator voor waterkoeling installeren. Deze bevindt zich dus buiten de behuizing. Jammer genoeg zijn deze twee plekken niet bedekt met stoffilters. Via deze doorgang dwarrelt het stof dus rechtstreeks de behuizing in…

Het andere zijpaneel heeft niets bijzonders; een en al zwart met een inkeping dat als handvat dient.
De onderkant is voorzien van vier rubberen voetjes. Deze zorgen dat de behuizing minder geluid maakt en dat hij een stukje van de grond af komt. Dit is namelijk bedoeld voor mensen die hun voeding ondersteboven in hun behuizing plaatsen. Zo kan de voeding lucht aanzuigen van de onderkant. Deze luchtaanvoer is wederom voorzien van een stoffilter. Deze stoffilter kan je makkelijker verwijderen en vervolgens schoonmaken.

Table of contents
- 1. Introduction
- 2. Specificaties
- 3. Buitenkant
- 4. Binnenkant
- 5. Installatie
- 6. Conclusie