4min Devices

Review: NZXT M59

Installatie

Installatie


We beginnen met het installeren van het moederbord. Hiervoor moet je eerst de zogeheten ‘afstandsbuisjes’ installeren. Deze zorgen ervoor dat het moederbord de behuizing niet raakt wat kortsluiting als gevolg kan hebben. Hier valt me op dat het schroefdraad van deze afstandsbuisjes erg kort is. Ze zijn daarom erg lastig te installeren. Het kan opzich wel, maar bij andere behuizing gaat dat makkelijker.

Zoals we bij de vorige pagina al besproken hadden heeft deze behuizing een uitsparing bij het moederbord-tray. Dit zorgt ervoor dat het erg makkelijker is om een koeler te installeren die een backplate nodig heeft. De koeler die we gebruikten voor deze review, de Prolimatech Megahalems, is er zo één. Dit is een welkome toevoeging, vooral als je vaak koelers verwisselt.
Hierbij valt op dat deze processorkoeler nét, maar dan ook nét in de behuizing past. Je kan dus wel hoge processorkoeler in deze behuizing installeren, maar let dan wel op dat hij niet veel hoger mag zijn dan ~160 mm (de hoogte van de Megahalems).

Review: NZXT M59
De voeding wordt onderin geplaatst en dit verloopt voorspoedig. Niets op aan te merken.

Het tool-less systeem voor de hardeschijven werkt erg goed! Eenmaal die plaatjes erop en je kan ze makkelijk erin zetten en eruit halen. Let wel op als je hem eruit haalt dat die plaatjes dan weer los gaan waardoor je dus de hardeschijf wel goed moet vasthouden.

De optische-drive daarentegen moet nog gewoon met schroeven worden vastgezet. NZXT levert wel duimschroeven mee waardoor dit min of meer ook tool-less is. Dit werkte gewoon standaard, niet echt wat op aan te merken.

Deze behuizing had dus ook veel mogelijkheden voor ‘cable-management’. D.w.z. het netjes wegwerken van je kabels. Hier is ook dankbaar gebruik van gemaakt door de kabels door de mogelijke gaten heen te leiden. De afstand tussen het moederbord-tray en het zijpaneel is wel erg klein. De ATX-kabel die je in bovenstaande foto ziet zit dan ook strak tegen het zijpaneel aan. Hierdoor ging het zijpaneel bol staan als en kreeg je hem er niet goed op. Het past en het kan wel, maar iets meer ruimte is toch wel gewenst.
Het wegwerken van de overige kabels gaat wel soepeler wat als gevolg heeft dat je een mooi opgeruimd systeem hebt. Vooral bij een behuzing met windows is dat veel belangrijker dan een zonder.

Review: NZXT M59
De USB-poorten, die zich aan de voorkant bevinden, zijn niet heel goed afgewerkt. Het plaatsen van een USB-kabel/stick gaat erg stroef. Als je iets te hard drukt merk je gewoon dat de poort helemaal meebeweegt. De overige I/O-poorten zijn wel degelijk.

Up and running


Als alles eenmaal geïnstalleerd is ziet hij er erg leuk uit moet ik zeggen. Het LED-stripje boven de bovenste drive-bay is een leuke toevoeging en is niet te fel. Ook de ventilator met LED’s van het zijpaneel ziet er goed uit. Het ‘smoked’ raam zorgt ervoor dat je wel naar binnen kan kijken, maar dat niet alles te veel opvalt. De ventilators zijn niet luidruchtig, al zijn ze ook niet heel erg stil. In tegen stelling tot de onlangs gereviewde Lexa S heeft deze behuizing geen Sentry fancontroller, waardoor je het toerental van de ventilatoren niet kan veranderen.

Review: NZXT M59

Review: NZXT M59

Review: NZXT M59

Voor diegene die geïnteresseerd zijn in deze NZXT M59 kast kunnen hem bestellen bij die ook dit reviewexemplaar beschikbaar gesteld heeft.