2min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk

Uiterlijk


Als ik het systeem eenmaal uitgepakt heb valt pas op hoe klein het daadwerkelijk is. Ter vergelijking, hij is ongeveer net zo groot als een Wii, alleen wat hoger. De voorkant is, net als de gehele behuizing, voorzien van zwarte pianolak. Nu we het daar toch over hebben, door de pianolak zul je stof en vingerafdrukken goed zien op de behuizing. Wil je dus goed voor de dag komen, dan moet je, net als bij een piano, toch af en toe even met een doekje er overheen gaan.


Bovenaan de voorkant zien we de Blu-ray-speler, rechtsonder de aan-/uitknop en rechtsonder het ASRock logo in verchroomde letters. De aan-/uitknop licht blauw op als het systeem aan is. Naast deze knop zit een oranje LED voor de hardeschijfactiviteit. Helemaal links vinden we nog fangrill zodat koele lucht het systeem in kan. Al met al ziet het er strak uit. Jammergenoeg heeft ASRock het wel heel strak gemaakt, er bevinden zich helemaal geen USB-poorten aan de voorkant. Wil je dus even snel een USB-stick erin steken om wat data op de machine te zetten dan moet dat via de USB-poorten aan de achterkant gebeuren. Dat kan een probleem vormen als je het systeem mooi hebt weggestopt in een kastje met al je andere media-apparaten. Nu kun je wel USB-verlengkabels gaan gebruiken, maar dat doet tegelijkertijd ook afbreuk aan het uiterlijk. Een stuk of twee USB-poorten aan de voorkant zou in mijn ogen een mooie toevoeging zijn.



Als we ons verplaatsen naar de achterkant dan zien we dat deze ook geheel in het zwart is uitgevoerd. Bij de ION 330 (dus geen HT-BD) was deze nog grijs. De achterkant is rijkelijk gevuld. Van links naar rechts zien we een connector voor de voeding, S/PDIF (TOSlink) en analoge audio jacks, een gigabit LAN-poort, zes USB 2.0-poorten, HDMI, VGA en daaronder de powered eSATA. Je hebt dus een groot aantal aansluitmogelijkheden. Om het bovenpaneel los te halen moet je de twee schroeven aan de bovenkant losmaken.