2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het systeem in gebruik

Je merkt goed dat er een krachtigere processor in zit dan een Atom. Vooral het surfen gaat veel soepeler. Bepaalde flash-animaties deden de Atom soms nog wel de das om, maar daar merk je met de nieuwe i3 weinig van. Dankzij het redelijk grote werkgeheugen is hij daarom ook nog eens geschikt als instap-werk-pc voor iemand die weinig ruimte voor handen heeft.

Aangezien er geen besturingssysteem bij de 100HT-BD werd geleverd is er gekozen voor Windows 7 Ultimate om de volgende tests te doorlopen.

HD-content afspelen


We hebben nu niet te maken met een zwakke Atom, maar met een heuze Core i3. Hierdoor is de afhankelijkheid van de GPU een stuk verminderd. De geïntegreerde GPU van de i3 is echter wel een stuk sterker dan voorgaande generaties. Maar net als alle Intel GPU’s is die niet erg geschikt voor games.
HD-content afspelen gaat echter probleemloos. Hieronder zie je een screenshot waarbij de belasting van de processor te zien is. Dit is tijdens het afspelen van een 1080p (Full HD MKV)-bestand.


Zoals te zien schommelt het verbruik rond de 5-8% en worden alle threads gebruikt.

Films kijken


Ook Blu-ray films draaide het systeem goed af. Je moet hiervoor echter wel software aanschaffen. Op de driver-cd staat een trial van PowerDVD, die je voor 30 dagen kunt gebruiken. Het menu hiervan reageert wel langzaam en het laden van de software duurt even, maar als je de film eenmaal gestart hebt draait de film prima.

De afstandsbediening werkt ook erg goed. Na de drivers geïnstalleerd te hebben werkte hij meteen en ging het zappen door Windows Media Center erg soepel. Zoals gezegd is hij is niet te zwaar en de knoppen voelen goed aan.

Benchmarks


Hieronder zie je nog enkele tests die zijn doorlopen en waar verder weinig woorden aan vuil kunnen worden gemaakt.

Ten eerste een paar screenshots van programma’s die laten zien welke onderdelen er precies in het systeem zitten, te weten CPU-z, GPU-z en HD-Tune.

CPU-z





GPU-z




HDtune




Cinebench R10




Cinebench R11.5




SuperPI




3Dmark Vantage




3Dmark 06




Windows Prestatie-index