2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Energieverbruik, geluid en temperatuur

Temperatuur


De 100HT-BD heeft een klein formaat waardoor er ook een beperking is in de koeling. Zoals we eerder zagen is er gekozen voor een soort laptop-koeler en is er één ventilator aanwezig die warme lucht naar buiten afvoert. Nu zorgt dit niet voor denderende prestaties maar bleek het ruim voldoende te zijn.

Hieronder de resultaten:

Temperatuur ASRock 100HT-BD (in graden Celcius)
Idle 52
HD-playback 63
Load 76

Geluid


Het lijkt erop dat ASRock de koeling dit keer ook wat beter geregeld heeft. Tijdens normaal gebruik is de 100HT-BD niet noemenswaardig aanwezig, iets wat bij de 330HT-BD wel het geval was. Enkel wanneer men zware programma’s voor een langere tijd laat draaien (3Dmark, Prime, Cinebench etc.) stijgt de temperatuur aanzienlijk waardoor de ventilator steeds een tandje bijschakelt.
Tijdens het kijken van een film wordt de i3 330M minimaal belast waardoor er weinig warmte ontstaat en de Core 100 redelijk stil blijft.


Energieverbruik


Aangezien het systeem gebruik maakt van componenten die normaal voor mobiele apparaten zijn is het energieverbruik ook een stuk lager in vergelijking met een normale pc.
De 100HT-BD is vergeleken met de 330HT-BD een alledaags systeem dat bestaat uit een moederbord met G31 chipset, een E5200-processor, 2 GB geheugen en één harde schijf. De videokaart was een onboard versie (GMA 3100). Dit is een configuratie die vaker voor komt bij office-systemen. De gebruikte voeding in het office-systeem is een A-merk voeding met een efficiëntie die boven de 80 procent ligt. 

Energieverbruik ASRock 100HT-BD (in Watt)
ASRock 100HT-BD ASRock ION 330HT-BD Standaard office-systeem
Idle 32 25 50
Load 61 37 85