2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk + aansluitingen

Het uiterlijk en grootte van de 100HT-BD zijn haast identiek aan dat van de 330HT-BD. Je kan aan de voorkant het verschil alleen zien door de twee USB 3.0-poorten, de audio-jacks en het THX-logo. De rest is, al lijkt het zo, ongewijzigd gebleven.


Het compacte kastje heeft een piano-lak meegekregen wat hoogstwaarschijnlijk goed zal staan in iedere huiskamer. Een nadeel hiervan is wel dat vlekken en vingerafdrukken goed zichtbaar zijn, alsmede krasjes. Voor eerstgenoemden biedt een simpel doekje echter uitkomst.
Aan de voorkant vinden we daarnaast de Blu-ray-speler en de aan-/uitknop.


Ook zien we een grill waardoor koele lucht via de voorkant kan worden aangezogen. Zoals we in de review van de 330HT-BD al zeiden was het gemis van USB-poorten aan de voorkant wel hinderlijk. ASRock heeft zo te zien geluisterd en dus twee USB 3.0-poorten toegevoegd. Door de hoge dataoverdrachts-snelheid kan je (media)-bestanden snel overzetten. Nu zijn USB 3.0-poorten op opslagapparaten op het moment nog niet in grote getale aanwezig, maar dat zal binnenkort wel veranderen. Met de 100HT-BD zit je qua toekomstbestendigheid dus goed (mits Lightpeak van Intel geen groot terrein wint).
Aan de bovenkant en zijkanten is verder weinig te zien: het geheel is strak in het zwart uitgevoerd.


De achterkant van de 330HT-BD was natuurlijk al rijkelijk gevuld met tal van aansluitingen en dat is met de 100HT-BD niet anders. Integendeel, hij ziet er haast precies hetzelfde uit. Het enige verschil is dat de ventilator van plek is verschoven, waardoor die nu geheel rechts zit.
Van links naar rechts zien we een connector voor de voeding, S/PDIF (TOSlink) en analoge audio jacks, Gigabit Ethernet, zes USB 2.0-poorten, VGA, eSATA en HDMI.