1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

ASRock had met haar 330HT-BD al een mooi systeem op de markt gezet, maar hij schoot op enkele punten te kort. Vooral de langzame Atom was vaak toch wel hinderlijk aanwezig. Met de nieuwe Core 100 heeft ASRock wederom een mooie machine afgeleverd. Ook al ziet hij er haast hetzelfde uit, intern is er veel veranderd. De nieuwe i3-processor van Intel zorgt voor een aardige prestatieboost die je zeker kan merken, ook in alledaags gebruik. Ook het extra werkgeheugen en de grotere harde schijf zijn verbeteringen die menigeen wel kan waarderen.
De USB 3.0-poorten en audio-jacks aan de voorkant zijn ook erg makkelijk en zo te zien is er dan ook geluisterd naar de minpunten van de vorige keer.

Al dit moois gaat echter niet goedkoop van de hand. We zien prijzen van omstreeks de 600 euro (sommige zelfs richting de 700!) in webshops waarbij er dan nog geen Windows-licentie is in berekend. Een hele smak geld, zonder twijfel, maar je krijgt er wel een compleet, klein, stil en zuinig systeem voor terug. Daarnaast kan je veel uitbreidingen niet meer doen (zoals TV-kaarten), waardoor hij voor sommigen misschien te beperkt is.
Wie over deze minpunten heen kan stappen haalt met de 100HT-BD een top apparaat in huis en hij krijgt daarom ook de Must-Have-Award!
10.0
  • goede prestaties;
  • compact formaat;
  • componenten van goede kwaliteit;
  • USB 3.0-poorten.
  • erg hoge prijs.