Features

Military Class 2

MSI voorziet al enige tijd lang een groot deel van de moederborden van het ‘Military Class’-label, wat inhoudt dat de moederborden zijn voorzien van componenten die de stabiliteit en prestaties van een systeem positief zouden moeten beïnvloeden.

Het gaat bij dit specifieke moederbord voornamelijk om de condensatoren en chokes. Volgens MSI zouden de condensatoren bijvoorbeeld onder volledige belasting alsnog minimaal 10 jaar lang mee moeten gaan en daarnaast zouden ze ook niet kunnen exploderen en worden ze minder warm.OC Genie 2

Ook OC Genie is geen onbekende meer voor ons. Met deze software kan men een systeem met één druk op de knop automatisch van een overklok voorzien. Dankzij OC Genie worden zowel de CPU, het geheugen als de iGPU voorzien van een overklok. Natuurlijk kunnen we zelf nog wel verder gaan, maar dankzij MSI’s oplossing worden betere prestaties ook voor de leek bereikbaar.

MSI belooft dat OC Genie 2 in staat is om de CPU te overklokken naar 4.2 GHz en de iGPU kan maar liefst 36 procent sneller worden geklokt. We kunnen er dus vanuit gaan dat MSI op de Sandy Bridge H serie ook gebruik gaat maken van OC Genie. De interne GPU wordt op dit moederbord namelijk niet gebruikt, hier dien je gewoon een losse videokaart te gebruiken, net zoals alle andere moederborden met een P-chipset. In een kleine test met de automatische overklok-functie kwamen wij inderdaad tot een snelheid van 4.19 GHz. OC Genie bereikte dit door slechts de multiplier te verhogen naar 42x, in plaats van 34x, wat de standaard multiplier is.Super Charger

Met de Super Charger-functie die MSI heeft gebouwd in de P67A-GD65, wordt het voor gebruikers mogelijk om bijvoorbeeld een iPad, iPhone of mobiele telefoon op te laden op hoge snelheid en zelfs wanneer de PC volledig is afgesloten. Natuurlijk moet er dan nog wel een stroomtoevoer beschikbaar zijn voor het moederbord.