2min

Prestaties (systeem)

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de eerste apparaten met de Apple A10 Fusion-chipset aan boord. De iPhone 7 zou dankzij de Apple A10-chipset tweemaal zo snel zijn als de iPhone 6, waarvan de snelheid natuurlijk ook niet misselijk is. Apple heeft dus aardige beloftes gedaan wat betreft de prestaties van deze chipset, de verwachtingen zijn dus redelijk hooggespannen. Voor iOS maken we wat prestaties betreft enkel gebruik van Geekbench, wat zich voornamelijk op de prestaties van de processor richt. De iPhones staan in deze test voornamelijk bekend om een hoge score wat betreft de singlecore-tests. De single-core score van de iPhone 7 Plus ligt net onder de 3500 punten, wat inderdaad ongeveer een verdubbeling van de score van de iPhone 6 is.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Singlecore

De score in de multicore-test valt relatief gezien meestal lager uit, omdat de iPhones relatief weinig rekenkernen hebben als we het vergelijken met andere smartphones. De iPhone 7 Plus moet in deze test dan ook de Samsung Galaxy S7 en de Huawei P9 voor zich dulden.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore

Wat rekenkracht betreft doet de iPhone 7 Plus dus in de bovenste regionen mee, zoals we ook gewend zijn van iPhones. Het is Apple qua rekenkracht opnieuw gelukt om een goede chipset te ontwikkelen.