Conclusie

Softwin’s BitDefender Internet Security v10 blinkt het beste uit in het vinden van virussen. De anti-virus update zichzelf bijna ieder uur, een nadeel is dat het programma telkens zichzelf afsluit en dat er een irritante melding in beeld komt met de boodschap dat het programma wordt bijgewerkt.

De anti-spyware is redelijk, deze wat assertiever mogen zijn. Helaas zijn we niet heel erg onder de indruk van de firewall, hoewel er wel verbeteringen in zitten over de vorige versie, zo configureert de firewall nu automatisch bekende programma’s, is de firewall te makkelijk uit te schakelen.

Zoals al eerder gezegd in deze review: Ouderlijk toezicht werkt! Vooral de koppeling met Windows accounts was een grote stap voorwaarts en een goede keus. Ook de anti-spam is goed. Deze had in onze test enkele valse meldingen en vond al met al veel spam. De suite voelt alleen wat simpel en het is jammer dat een phisingfilter voor het internet ontbreekt. De bugs in de suite maakte er het ook niet beter op, zo sloot het programma zichzelf soms af na een update.
8.0
  • ouderlijk toezicht werkt goed.
  • anti-spyware is redelijk.