Abonneer je gratis op Techzine!

Overig

Unieke eigenschappen


Zoals eerder gezegd kan aMSN gezien worden als kloon van WLM. In één geval is dit echter niet het geval. aMSN bevat namelijk een functionaliteit die WLM niet kent, namelijk het loggen van video-gesprekken.
Het is dus mogelijk om beelden die vastgelegd zijn met de webcam op te slaan om ze later terug te kijken. Ook bij het testen van deze functionaliteit had ik problemen met het maken van verbinding.

De eerder genoemde mogelijkheid om in te loggen met meerdere accounts tegelijk kan gezien worden als een extra functionaliteit. Daarnaast is het ook mogelijk om de banner van aMSN uit te schakelen, dit zorgt voor een rustigere lay-out. Dit alles zit ingebouwd in aMSN zelf waardoor het niet nodig is een aparte patch hiervoor te downloaden.

Ik heb voor de volledig ook even gekeken naar het geheugengebruik van aMSN en eerlijk gezegd schrok ik hier een beetje van. Na het opstarten en aanmelden van aMSN was het geheugenverbruik maar liefst 76.000 kB. Dit vind ik in vergelijking met bijvoorbeeld WLM, dat bij mij 26.000 kB verbruikt erg veel.