2min

Conclusie

Al met al heeft Synology weer een interessante NAS op de markt gebracht. De prestaties onder RAID 5 hadden iets beter gemogen wat ons betreft maar gezien de prijs van het product zijn ze zeker niet onder de maat. Op RAID 10 scoort de NAS al een heel stuk beter ook gezien het beperkte vergelijkingsmateriaal.

Ook hebben we in deze review aandacht besteedt aan de zakelijke mogelijkheden van een Synology NAS in een MKB omgeving of een datacenter. Hoewel het misschien een vreemde gedacht is om in een datacenter een rack vol te hangen met Synology NAS’en, zijn wij van mening dat dit prima kan en er genoeg mogelijkheden zijn van toegevoegde waarde. Ook qua kosten en onderhoud is een Synology NAS in onze optiek concurrerend met een echte rackserver, zolang die echt bedoelt is voor opslag.

Synology heeft ook echt aan alles gedacht van het hot swappen van een harde schijf tot het eenvoudig vervangen van een PCB. Of Synology op termijn ook daadwerkelijk de datacenters gaat veroveren blijft natuurlijk de vraag, maar ze bieden in elk geval een complete oplossing!

Wij beoordelen deze NAS als goed omdat de prestaties onder RAID 5 redelijk tot goed zijn en onder RAID 10 gewoon goed. Het belangrijkste is echter de prijs van 650 euro voor deze NAS. Die is enorm concurrerend voor wat je ervoor terug krijgt, daarom kunnen we niet anders dan deze NAS als goed beoordelen.
8.0
  • Meest uitgebreide webinterface;
  • goede automatische beveiliging;
  • ook geschikt voor geavanceerde gebruiker d.m.v. SSH;
  • veel mogelijkheden;
  • Prijs;
  • De snelheid op RAID 5 had iets hoger mogen zijn.