2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en gebruik

Bouwkwaliteit


Toshiba levert producten die over het algemeen erg goed in elkaar zitten, gebruikt kwalitatief goed producten en kunnen vaak wel tegen een stootje of twee. Zo ook bij de Satelitte L755-115. De laptop voelt lekker robuust aan, vertoont nergens rare gleufjes en maakt ook geen rare geluiden bij gebruik.

Ondanks dat de laptop vrij robuust aanvoelt is de de draagbare computer niet erg zwaar te noemen. Met een gewicht van ongeveer 2,5 kilo zet de Toshiba een prima score neer. Naast het gewicht is ook de omvang prima in orde. Door de scharnieren van het beeldscherm op achterzijde van de laptop te plaatsen valt het beeldscherm lekker laag uit en dit helpt positief mee aan het uiterlijk van de Satellite. Tegenwoordig zien we dit op veel laptops terug en lijken ze daardoor een stuk minder lomp ondanks hun 15,6 of 17 inch afmeting.



Gebruik


Wanneer we op de aan-knop drukken is de laptop vrij vlot opgestart en klaar om te gebruiken. Bij het gebruik van de Toshiba merken we dat het systeem lekker vlot en soepel loopt. De Toshiba lijkt het niet snel ergens moeilijk mee te hebben en krijgt het niet snel heet. Gelukkig maar want niemand vind een laptop fijn die elk moment op lijkt te kunnen stijgen.



Wanneer we de L755-115 gebruiken om wat dingen op te zoeken merken we wel minpunten. Zo zijn de toetsen van het toetsenbord erg glad door de glimmende coating die zij hebben gekregen. Daarnaast is het touchpad iets uit het midden geplaatst. Zeker wanneer je dit niet gewend bent kan dit voor veel irritatie zorgen. Zo betrapten wij onszelf er meerdere malen op dat we geïrriteerd naar beneden keken omdat het touchpad het niet meer deed. Wanneer we echter een blik op de laptop wenden, bleek dat we half naast het touchpad bezig waren.

Een pluspunt aan het toetsenbord en het touchpad is wel dat de toetsen lekker groot zijn. Geen gedoe dus met kleine toetsen die je maar met 50 procent van je vinger aan kan raken. Verder beschikken de toetsen nog over een soort zijranden waardoor het vuil wat tussen de toetsen kan komen geminimaliseerd word. Ook vinden we nog een handige toets voor de muisgebruikers die het touchpad uitschakelt. De toetsen reageren goed op hun input en vereisen geen stevige indruk.