2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruik

Gebruik


Bij een 14-inch grote laptop wil het nog wel eens voorkomen dat het allemaal nog wel eens een beetje krap wordt. Gelukkig is dit niet het geval bij de N411Z. Het toetsenbord oogt opvallend ruim en laat zich dan ook zonder ruimteproblemen bedienen. Bij de mousepad van de N411Z ervoeren wij net zo weinig problemen. De laptop reageert goed op haar input en laat zich lekker bedienen. Waar we echter minder van gecharmeerd zijn, zijn de oranje details op het toetsenbord. Sinds enige tijd gebruikt Dell deze kleur om onder andere de FN-toetsen mee te benadrukken. Echter valt de kleur bij sommige laptops nog wel eens uit de toon. Dit is ook het geval bij de N411Z.



Doordat er in de laptop een i3-processor te vinden is, naast 4 GB aan geheugen heeft de laptop weinig moeite met het uitvoeren van haar taken. De door Dell gekozen processor beschikt echter niet over Intels Turbo Boost technologie. Met deze technologie springt een processor zuiniger om met de energievoorzieningen. Wanneer er namelijk niet veel wordt gevraagd van het systeem zal een processor zijn werk doen op een lagere klokfrequentie, bijvoorbeeld 1,7 GHz. Krijgt het systeem echter meer voor zijn kiezen en word er dus meer gevraagd, dan zal deze automatisch een tandje bij schakelen en zichzelf overklokken naar bijvoorbeeld 2,3 GHz. In het geval van de N411Z is dit dus helaas niet het geval.

Tijdens het testen valt echter wel op dat het scherm last heeft van behoorlijke weerspiegelingen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld bij een raam zit zal je zo nu en dan moeite moeten doen om jezelf niet overduidelijk te zien in het scherm. Gelukkig maken de prestaties van het scherm zelf wel een hoop goed. Het scherm heeft een goede kleurweergave en bijzonder goede eigenschappen als we kijken naar de inkijkhoek.



De schermafmeting van 14 inch brengt enkele voordelen met zich mee. Door zijn geringe afmeting is het gewicht van de N411Z ook lekker laag gebleven. Zoals je al verwacht komt dit natuurlijk weer de mobiliteit ten goede. Zonder veel problemen schuif je de Dell in de tas tussen bijvoorbeeld je boeken en/of documenten.

Waar wij tijdens het gebruik wel tegen aan liepen is het feit dat je daadwerkelijk elke vingerafdruk op de Dell ziet. Bij de kleinste aanraking met de laptop zal je al zeer snel vegen en afdrukken zien verschijnen. Je zal dan ongetwijfeld wel eens in de weer zijn met een doekje om deze weg te poetsen, wil je de laptop netjes laten ogen.