Abonneer je gratis op Techzine!

Hardware


Bediening:
De iPod shuffle is klein, fijn en reuzehandig. De bediening is net zo gemakkelijk en intuïtief als bij alle andere iPod-modellen. Met alleen je duim kun je nummers afspelen, pauzeren, overslaan, herhalen, door elkaar afspelen en het geluid harder en zachter zetten. Met de ronde, ergonomisch ontworpen regelaars en schuifknop bedien je de iPod shuffle zelfs met je ogen dicht. Al vergt het bedienen van de schuifknop soms wel wat handigheid, omdat deze niet altijd in de juiste stand terecht komt.

Oorpluggen:
Hoe presteert de iPod? In één woord geweldig. Ik stond echt versteld van het geluid van de iPod. Wanneer je het geluid op zijn hardst zet met je oorpluggen in, is dit zo ongelooflijk hard, dat je er bijna doof van wordt. Dit raad ik dan ook niet aan. Op het moment dat je het volume iets zachter zet is het geluid echt super en kon ik mijn oren niet geloven.

Het geluid is erg duidelijk. Wanneer ik me ogen sloot, zou ik zweren dat Norah Jones in mijn kamer op haar piano speelde en erbij zong met haar prachtige stem. Ik zou haast geloven dat ze in mijn iPod was gekropen. Maar alle flauwe grappen achterwege gelaten, de iPod is echt super. Het heeft een ongelooflijk krachtige bass en de hoge tonen zijn daarnaast ook erg scherp. Het geluid klink beter dan cd kwaliteit.

Ik kan hier wel eeuwig over door blijven gaan, maar het is echt iets wat je zelf maar moet gaan beoordelen.

Accu:
De iPod shuffle is binnen 4 uur op te laden via de geïntegreerde USB-batterij waarmee het mogelijk is ongeveer 12uur lang muziek te kunnen afspelen. Het nadeel hieraan is echter dat je het via je USB-poort moet opladen of je kunt wanneer je dit zelf wilt een iPod shuffle USB-lichtnetadapter kopen om dit gewoon via het lichtnet te kunnen doen en je je pc ook niet de hele avond aan hoeft te hebben wanneer je dit niet wilt.