2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inhoud, design & uiterlijk

Inhoud


In de verpakking van de Huawei Ascend Y530 vind je het toestel zelf, maar ook een headset, netstroomadapter met USB-poort, een USB-kabel en een flinke handleiding, want hij is geschreven in zeven talen.

De headset is van het type earbud, vanwege de pasvorm word ik daar nooit zo blij van. Gezien het prijspeil van deze smartphone mag daar echter niet over geklaagd worden, Huawei had ook niks mee kunnen leveren. Op de headset zit ook een afstandsbediening met één knop, onder andere voor het accepteren van binnenkomende telefoongesprekken.


Design


De Huawei Ascend Y530 is qua verschijning geen bijzonder toestel, zeker niet de zwarte versie. Niet dat de vormgeving slecht is, maar er is gewoon weinig opmerkelijks aan. De hoeken zijn enigszins afgerond, dat geldt ook voor de achterkant.

De achterkant is gemaakt van een rubberachtig plastic, wat ervoor zorgt dat de telefoon niet goedkoop aanvoelt.

Uiterlijk


Op de voorkant zit allereerst het grote scherm, daarboven zit een speaker en een camera. Vrijwel onzichtbaar zijn een licht- en nabijheidssensor. Onder het scherm zitten drie Android-knoppen, wat mij toch wel verwonderd, het moet mijns inziens toch goedkoper zijn om deze knoppen in het scherm te integreren, dat scheelt weer onderdelen.

Op de achterkant vinden we een camera, geflankeerd door een speaker en LED-flitser. De linkerzijde is verder voorzien van alle knoppen, te weten: aan/uit en meer of minder volume. De plaatsing van met name de aan/uit-knop vind ik minder treffend. Bij Android-smartphones is het inmiddels toch wel erg gebruikelijk om deze knop midden op de rechterzijde te plaatsen.



Bovenop de Ascend Y530 zit een poort voor de headset, onderaan zit een microfoon en in het midden een USB-poort. Daarvan is de plaatsing dan weer perfect.


Om de sim- en micro SD-kaart te plaatsen kan de achterkant van de Y530 verwijderd worden. Bij ingebruikname moet deze kap er sowieso ook af om de verwisselbare accu te plaatsen.