Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (games)

De OnePlus One is voorzien van de Adreno 330-chip die ook veel andere vlaggenschepen aan boord hebben. Op de vorige pagina meldde ik al dat de One in de GPU-test van AnTuTu niet zo overtuigend presteerde, maar deze pagina zal daarin meer duidelijkheid scheppen.

In GFXBench 3.0 zijn de prestaties in ieder geval prima in orde. Een score van 12 frames per seconde is door een toestel met een Full HD-scherm nog niet eerder behaald. Er is een aantal toestellen met een lagere resolutie dat in de grafiek de dienst uitmaakt, maar van de topmodellen overhandigt de OnePlus One de beste prestaties.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


In 3DMark -waar de schermresolutie geen rol speelt- is het niet anders. De OnePlus One behaalt veel meer punten dan andere vlaggenschepen.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


Ondanks een zelfde chipset te hebben, wordt concurrentie als de HTC One M8, Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2 van de kaart geveegd. Dit laat in mijn optiek zien dat de Android-skins van de fabrikanten hun tol eisen op de prestaties. De skin van CyanogenMod is toch aanzienlijk minder zwaar.